« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
dinamo na vratima europe

Dinamo razmontirao Škote

Prvi puta je Dinamo u europskoj utakmici pokazao srce, i rezultat je došao kao posljedica velikog zalaganja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Mario Mandžukić

,

Dinamo - Hearts

,

Andrej Kramarić

,

Tomečak

Škote prati reputacija tvrdih ekipa, kao i cijeli njihvo nogomet, no Hearts večeras nije izgledao niti izbliza tako. Razlog se može tražiti u činjenici da su tek dva igrača Škoti, koji jesu pokazali taj mentalitet, ali legija stranaca potpuno se izgubila u paklu Maksimira.

Dinamova publika pružila je Škotima očekivani plavi pakao, neprestano navijanje od početka do kraja bez ekscesa i gluposti, a igrači su se odužili na najbolji mogući način. Stali su blizu protivnika, nisu im dali da dišu i bacali su se glavom tamo gdje inače ne bi ni nogu stavili.

Takav je pristup urodio plodom već u 5. minuti, kada je jednu grešku gostujućeg golmana Mandžukić spretno pospremio u gol. Upravo u tim trenucima Blanka je osvojila zlato, tako da je stadion doslovno eksplodirao. Prilika za povećanje vodstva bilo je gotovo svake minute, no čekalo se pola sata da Tomečak ubaci za Mandžukića koji je samo proslijedio do Papadopoulosa koji je spremio loptu u Heartsovu mrežu.

Drugo poluvrijeme počelo je na isti način, brojnim prilikama Dinama sve do 56. minute kada je Vrdoljak primio loptu na šesnaestercu i majstorskim udarcem savladao Kella udarcem u suprotni kut. Samo tri minute kasnije Moralesov korner kapetan Bišćan je majstorski glavom spremio u gol.

Maroonsi su se pokazali kao limitirana momčad koja defintivno nema prevelike šanse izbaciti Dinamo u uzvratu, tako da će Europska liga ipak biti na Maksimiru ove jeseni.

Ostaje žal što plavi nisu prezentirali ovakvu igru protiv Red Bull Salzburga, jer bi sad bili jednom nogom u Ligi prvaka, no i Liga UEFA bit će dobar poligon za razvoj Barbarića, Tomečaka, Kramarića, Badelja i ostalih plavih klinaca. Tko zna, s ovakvom igrom, možda ni proljeće nije nemoguća misija.

20.08.2009. 22:37:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh