« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
VELIKA SVEČANOST

Dinamo proslavio 100-ti rođendan

U zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu večeras je svečanom akademijom proslavljen stoti rođendan Građanskog nogometnog kluba Dinamo

Fotografija vijesti
Više o

HNK

,

NK Dinamo

,

proslava godišnjice

Uz brojne igrače, trenere i dužnosnike svih generacija 'modrih', svečanosti su prisustvovali i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, izaslanik predsjednika RH Predrag Matić Fred, te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. 

Svečana obljetnica slavi se na datum kada je prije 100 godina u jednoj pivnici na Cvjetnom trgu u Zagrebu osnovan Prvi hrvatski građanski športski klub. Građanski je živio do 4. lipnja 1945. kad su raspušteni svi hrvatski klubovi. Umjesto Građanskog utemeljeno je tada Fiskulturno društvo Dinamo, a pet godina kasnije osamostaljuje se njegov nogometni klub. Godine 1991. klub mijenja naziv u HAŠK Građanski, 1993. u Croatia, a u veljači 2000. vraćen je naziv Dinamo. Na nedavnoj skupštini kluba zastupnici su promijenili prefiks u Građanski nogometni klub Dinamo, jer u statutu postoji odredba da je Dinamo sljedbenik Građanskog, tada je i dogovoren datum održavanja proslave.

NK Dinamo je jedan od dva najpopularnija hrvatska nogometna kluba, a od osnutka Republike Hrvatske i najtrofejniji nogometni klub u državi sa 13 naslova prvaka i 11 kupova.

26.04.2011. 22:52:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh