« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
LIGA PRVAKA

Dinamo nastradao i od Ajaxa

Plavi su opet pokazali kroničnu neefikasnost i zbunjenost u obrani, tako da će prvi bod u Ligi prvaka ove godine očito dugo čekati

Dinamo još nema ni bod u Ligi prvaka
Više o

Liga prvaka

,

dinamo ajax

U sinoćnoj utakmici 3. kola skupine D Lige prvaka u Zagrebu su nogometaši Ajaxa svladali Dinamo sa 2:0 (0:0). Strijelci za Ajax bili su Boerrigter (49) i Eriksen (90). Dinamu je to treći poraz u skupini, a Zagrepčani još uvijek nisu postigli zgoditak, prenosi Hina.

Iako su iz Dinamova tabora najavljivali pobjedu pokazalo se da je Ajax puno organiziranija momčad od modrih, a Dinamo je bio ravnopravan protivnik samo u prvom poluvremenu.

U vrlo uzbudljivom prvom dijelu obje su momčadi imale nekoliko odličnih prilika, a prvi je zaprijetio Dinamo. U 5. minuti Beqiraj se iskosa probio u kazneni prostor dobro pucao, ali Vermeer brani. Četiri minute kasnije Sammir se probio kroz sredinu te je uposlio Leku, koji sa desetak metara iskosa puca ravno u vratara gostiju.

Ajax je odgovorio istom mjerom, također sa dvije prigode. U 11. minuti Vertonghen izvodi slobodni udarac, a Kelava uspija odbiti loptu, ali prvi do nje dolazi Siem de Jong koji promašuje čisti "zicer".

Siem de Jong ponovno se našao u gol-šansi u 20. minuti. Nakon ubačaja sa desne strane De Jong puca glavom, a lopta prolazi tik uz vratnicu.

Nova prilika za Dinamo uslijedila je u 36. minuti, Rukavina je na četrdesetak metara od gola Ajaxa uspio oduzeti loptu, promiješao je gostujuću obranu i sa vrha 16-rca pucao pored gola. Nedugo nakon toga Sammir je u kaznenom prostoru gostiju uspio primiriti loptu i pucati, ali udarac je bio preslab i Vermeer ga je lakoćom ukrotio.

Pred kraj poluvremena, u 41. minuti Boerrigter odlično puca sa vrha 16-erca, ali Kelava brani. A minutu kasnije još bolja šansa za Boerrigtera, koji je ostao sam na 15-tak metara iskosa, ali srećom za Dinamo pucao je iznad gola.

Ono što je propustio realizirati krajem prvog poluvremena, Boerrigter je ispravio odličnim pogotkom u 49. minuti. Sulejmani je na sebe navukao nekoliko igrača Dinama, te je poslužio Boerrigtera koji neometan pogađa za vodstvo Ajaxa.

U 75. minuti Ajax je mogao riješiti utakmicu, Janssen je sam izašao pred vratara Kelavu, koji je nekim čudom ipak uspio sačuvati mrežu. Tri minute kasnije još jedna šansa za goste, ali Siem de Jong pogađa vratnicu.

Konačnih 2-0 za Ajax postavio je Eriksen u 90. minuti iz kontranapada. Treba napomenuti da Dinamo u drugom poluvremenu nije stvorio niti jednu gol-šansu, modri su djelovali jalovo i bezidejno.

U drugoj utakmici skupine D Real Madrid je kod kuće pobijedio Lyon sa 4-0. Na ljestvici vodi Real sa 9 bodova, Lyon i Ajax imaju po 4 boda, a Dinamo je i dalje bez bodova i bez postignutog gola.

U sljedećem kolu, 2. studenoga, Dinamo gostuje kod Ajaxa, a Lyon na domaćem terenu igra protiv Reala.

 

DINAMO: Kelava, Ibanez, Tonel, Vida, Šimunić, Leko, Badelj (Kovačić, 46), Calello (Tomečak, 80), Sammir, Beqiraj (Pokrivač, 70), Rukavina.

 

AJAX: Vermeer, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita, Enoh, Eriksen (Lodeiro, 90+3), Janssen, Sulejmani, Siem de Jong, Boerrigter (Buljkin, 70).

 

STRIJELCI: 0-1 Boerrigter (49), 0-2 Eriksen (90).

 

SUDAC: Manuel Grafe (Njemačka)

 

STADION: Maksimir

 

GLEDATELJA: 30.000

19.10.2011. 09:54:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh