« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
2:1

Dinamo jedva pobijedio Maribor

U Maribor se putuje s objektivno lošim rezultatom, jer autogol Milana Badelja može biti presudan

Čop je doveo Dinamo u vodstvo
Čop je doveo Dinamo u vodstvo (hrsport.net)
Više o

Milan Badelj

,

4. pretkolo Lige prvaka

,

Dinamo Maribor

Odličnih dvadesetak i izjednačenih 70 minuta bili su dovoljni zagrebačkom Dinamu za pobjedu od 2:1 nad Mariborom u prvoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka. Tanka je to prednost za hrvatskog prvaka uoči uzvrata koji se za šest dana igra na Ljudskom vrtu, no nakon uglavnom izjednačene utakmice Modri ne mogu biti nezadovoljni pobjedom koju su izborili zahvaljujući pogotku kapetana Milana Badelja, istog onog koji je autogolom u prvom poluvremenu donio Mariboru značajan pogodak u gostima.

Gosti su u Maksimiru pokazali da njihov optimizam ima pokrića, predstavili su se u lijepom svijetlu i osim u prvih 20 minuta pokazali su da mogu igrati ravnopravno s Dinamom. Iako je Dinamo na kraju upisao više šansi, Mariborčani su imali dva zicera koje Berić nije iskoristio i koji su ih koštali (još) boljeg rezultata. U Mariboru će biti "čupavo", no drugačije se nije ni smjelo očekivati u ovoj fazi natjecanja.

Dinamo je utakmicu otvorio odlično, možda i s najboljih 20-ak ovosezonskih minuta. Lopta je uglavnom boravila u posjedu domaće momčadi koja je strpljivo, s dosta kratkih pasova, ali i preciznim dugim loptama dobro i relativno lako pronalazila prostor i pukotine u igri Maribora koji se predstavio u relativno otvorenom izdanju.

Prvi gol za Dinamo postigao je Čop nakon odbijanca, Badelj je izjednačio autogolom nakon neuspješnog izbijanja lopte iz slobodnog udarca Mariborčana, a na kraju je kapetan postigao gol za pobjedu.

 

22.08.2012. 23:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh