« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
a sad adio

Dinamo "ispušio" Europu

Nakon četiri mukotrpna kola klub iz Maksimira nema niti jednog boda pa čvrsto drži začelje skupine

Isključenje Cufrea u 35. minuti
Isključenje Cufrea u 35. minuti (Nenad Dugi/CROPIX)
Više o

Maksimir

,

Dinamo Europska liga

,

dinamo ajax

U susretu četvrtog kola A skupine Europske liga Dinamo je pred praznim tribinama maksimirskog stadiona izgubio od Ajaxa 0:2 i ostao bez izgleda za plasman u drugi krug ovog natjecanja.

Golove za nizozemsku momčad postigli su Pantelić (14) i De Zeeuw (45), a put do pobjede gostima su olakšala vrlo upitna isključenja Cufrea u 35. i Callela u 73. minuti.

Bez dvojice isključenih igrača Dinamo nije imao nikakve šanse i na koncu može biti zadovoljan što nije doživio rezultatski debakl.

Cufre je dobio crveni karton zbog udaranja suparnika laktom, dok je Callelo pocrvenio zbog drugog žutog kartona, međutim iza oba isključenja ostali su veliki repovi. No, i prije isključenja pitanje pobjednika je bilo praktički riješeno.

Ajax je bio apsolutno bolji i rutinski je odradio posao u Maksimiru. Igrači nizozemske momčadi bili su fizički i trkački daleko moćniji od svog suparnika.

Sa trojicom napadača visokim su presingom napadali Dinamovu zadnju liniju koja nije nalazila način kako iznijeti loptu. Kada su Nizozemci dobili jednog, a potom i dvojicu igrača više nije bilo nikakvih dvojbi.

Dinamo je ogled protiv nizozemskog velikana dočekao na dnu ljestvice bez bodova iako je na terenu osvojio tri boda pobjedom u Temišvaru. Međutim UEFA je zbog divljanja Bad Blue Boysa kaznila hrvatskog prvaka oduzimanjem bodova i sa dvije utakmice igranja pred praznim tribinama.

Tako se večerašnji ogled "modrih" i "kopljanika" igrao u otužnoj atmosferi sablasno praznih tribina derutnog stadiona Maksimir. Nažalost, u kompletno sivilo uklopila se i igra hrvatskog prvaka.

Dinamov trener Krunoslav Jurčić nije mogao računati na četvoricu prvotimaca - ozlijeđene Lončarića, Bišćana i Mandžukića, te suspendiranog Badelja, a iznenađenje je bila odluka da u napadu zaigra Sivonjić, dok su Papadopoulos, Slepička i Kramarić ostali na klupi. Taj se potez pokazao potpunim promašajem jer je Sivonjić u tri izgledne prilike reagirao iznimno loše.

Dinamo je već u prvom poluvremenu mogao doživjeti debakl, no Butina se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana. No, udarce Pantelića i De Zeeuwa nije mogao zaustaviti. U drugom poluvremenu Ajax je nastavio pritisak, no Butina je imao sjajnu večer i radio je "čuda". (hina/metro-portal)

DINAMO - AJAX 0:2

ZAGREB. Stadion Maksimir - bez gledatelja; Sudac: Mike Dean (Engleska)

Strijelci: 0:1 Pantelić (14), 0:2 De Zeeuw (45)

Žuti kartoni: Callelo / de Jong

Crveni kartoni: Cufre (35), Callelo (73)

DINAMO: Butina - Etto, Lovren, Kovač, Cufre - Callelo, Vrdoljak (od 46. Chago) - Tomečak, Sammir, Morales (od 44. Barbarić) - Sivonjić (od 77. Ibanez)

AJAX: Stekelenburg - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen (od 80. Oleguer), Anita - Enoh (od 65. Donald), De Jong, De Zeeuw - Suarez, Pantelić, Emanuelson (od 77. Sulejmani)


05.11.2009. 21:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh