« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ODLAZAK ZLATNOG DEČKA

Dinamo bez Darija Šimića i trenera

VIDEO - Šimić se prije tri mjeseca vratio u Dinamo u kojem je i počeo karijeru, ali kaže da nije na europskoj razini pa je bolje oprostiti se od nogometa

dario šimić dinamo
dario šimić dinamo (Ranko Šuvar/Cropix/Infopunkt)
Više o

Dinamo

,

Zdravko Mamić

,

Dario Šimić

,

genti temaj

Dario Šimić, rekorder po broju nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i po mnogima ''zlatni dečko'' Dinama, završio je svoju igračku karijeru. 34-godišnji Šimić objavio je to na konferenciji za novinare održanoj u Dinamu u koji se vratio prije nešto više od tri mjeseca.

"Opraštam se od nogometa jer osjećam da nisam na europskoj razini, odnosno na razini koju zahtijeva klub kao što je Dinamo. O ovoj odluci intenzivno sam razmišljao posljednjih mjesec dana i napokon sam je donio. Moj odlazak u mirovinu nema veze sa smjenom trenera Zajeca. Neću vam reći zbogom, već samo doviđenja jer se možda jednoga dana vidimo kada budem u ulozi trenera", izjavio je Šimić.

Profesionalnu karijeru započeo je u Dinamu 1992. godine, da bi 1998. prešao u redove milanskog Intera za koji je nastupao četiri sezone. Potom je od 2002. do 2008. bio član Milana, a od 2008. do 2010. Monaca prije no što se odlučio vratiti u matični klub.

Za reprezentaciju je Šimić debitirao 1996. godine, te je za nju igrao do 2008. Ukupno je sakupio 100 nastupa i postigao tri pogotka za "vatrene".

Mamić se zahvalio Šimiću na njegovu cjelokupnom igračkom doprinosu koji je dao Dinamu.

"I ovaj kratki boravak nakon tvog povratka iz Monaca primjer je svim mladim igračima kako se ponaša pravi profesionalac. Nadam se da ćeš upisati trenersku akademiju i da ćeš jednoga dana raditi u Dinamu ili u Hrvatskom nogometnom savezu", dodao je Mamić.

Mamić je izjavio kako još uvijek nije pronašao zamjenu za Velimira Zajeca koji je u ponedjeljak dobio otkaz na mjestu trenera Dinama. "Nema novosti o treneru, ni s kim nismo kontaktirali i zasad nema kandidata jer nas je ova situacija sa Zajecom iznenadila. Zasad je naš cijeli stožer Sreten Ćuk", rekao je Mamić.

Naglasio je da neće brzati s izborom novog trenera, te da neće biti nikakvih "vatrogasnih mjera" čak ni pod cijenu loših rezultata. Napomenuo je da želi trenera koji će biti dugoročno rješenje. Što se tiče Zajecove smjene, Mamić je naglasio kako je do nje došlo isključivo zbog loših rezultata koji su uzrokovali višemilijunsku štetu klubu.

"Sa Zajecom smo se, kao i sa svim bivšim igračima i trenerima pokušali razići na civiliziran način. Nakon njegove smjene nisam direktno kontaktirao s njime, ali su sa Zajecom razgovarali ljudi iz kluba i Zajec mi je preko njih poručio da kod njega nema nikakve ljutnje, te da ćemo se naći na kavi kad se vrati iz Atene. To dovoljno govori o odgovornosti kluba i Zajeca", zaključio je Mamić. (hina/metro-portal)

10.08.2010. 13:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh