« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
NI POD RAZNO ...

Dijete slavnih koje će vas odvesti ravno u bolnicu

Britanski nutricionisti izdvojili su pet dijeta koje promoviraju slavne osobe a koje su izuzetno opasne po zdravlje

Dijete opasne po zdravlje
Dijete opasne po zdravlje (FreeDigitalPhotos)
Više o

Dukan dijeta

,

najbolja dijeta

,

OMG dijeta

,

ketogeno enteralna dijeta

,

KED

,

opasne dijete

,

Party Girl IV Drip

,

Alkoresija

,

najgora dijeta

Dijeta ima napretek, a najeksponiranije ne moraju nužno biti i najbolje i najzdravije, pokazala je analiza britanske nutricionističke udruge, koja tvrdi da dijete koje preporučuju slavne osobe postaju sve ekstremnije i često su potrebne medicinske intervencije kako biste riješili probleme u koje ste upali.

Primjerice, jedna od dijeta preporučuje sjedenje u hladnoj kupku nakon što ste se napili crne kave, a u drugoj vas hrane putem intravenoznih cijevi. Naravno, i jedna i druga nalaze se na listi od pet slavnih dijeta koje treba zaobilaziti u širokom luku, kažu nutricionisti.

Naime, liječnici upozoravaju da vitko tijelo ne možete imati odmah i sada, a takve će vas dijete opteretiti gomilom zdravstvenih problema. 

Manekenke obožavaju nešto što se zove ketogeno enteralna dijeta ili KED, u kojoj ne jedete ništa već tekuću hranu dobivate kroz cjevčicu u nosu. Tako se "hranite" deset dana, a dnevno možete biti isključeni samo sat vremena. Nevjerojatno!

Izuzetno popularna Dukan dijeta također je na listi onih koje liječnici i nutricionisti vole najmanje, jer smatraju da je dugotrajna i rigidna, izaziva zatvor, loš zadah i nedostatak energije. 

OMG dijeta traje šest tjedana koje liječnici vole prikazati kao mjesec i pol izolacije i muke. Znači, ujutro se napijete kave, vježbate kao ludi i onda se uvalite u kadu s hladnom vodom, što prema autoru dijete Venice A. Fulton omogućava sagorijevanje pohranjenih masnoća.

Privatne britanske klinike razmaženim zvijezdama nude Party Girl IV Drip, dijetu koja uključuje kljukanje gomilama vitaminskih koktela i hranjivih tvari, koje se uobičajeno daju teško pothranjenim pacijentima. Promiču je Simon Cowell i Rihanna, a liječnici kažu da su obavezne nuspojave upale vena, infekcije i iscrpljenost.

Prema mišljenju nutricionista, Alkoreksija je jedna od najnovijih dijetnih ludosti koje treba izbjeći po svaku cijenu, jer tijekom tjedna potiče na izbjegavanje kalorija, dok se vikendom preporučuju teške pijanke?!

Poruka svima je sljedeća: hrana je užitak, a dijeta je režim prehrane, a ne sredstvo za brzo gubljenje kilograma. Tko shvati, sačuvat će zdravlje.

24.11.2012. 11:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh