« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
SPAS?

Dijeta 10 posto – skidanje kilograma bez muke

Nutricionisti smatraju da se bilo koja dijeta treba pridržavati 90/10 pravila, što znači da 90 posto prehrane treba biti usmjereno isključivo na zdravu hranu, dok preostalih 10 posto mogu biti grickalice

Kako preživjeti dijetu
Kako preživjeti dijetu (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta 10 posto

,

najbolja dijeta

Bilo koja dijeta može se nositi s malo nezdravih grickalica. Iako se dijeta u kojoj možete pojesti što vam srce poželi zvuči predobro da bi bilo istinito, "cheat meal" (obrok prevare) je zapravo neophodan za zdravu prehranu. Kako "cheat meal" funkcionira, pročitajte u nastavku teksta.

90/10 pravilo

Prva stvar: Ovdje govorimo o obroku prevare, a ne o čitavom danu varanja! "Cheat" obroci trebaju biti dio vaše prehrane, ali "cheat" dani će uništiti sav vaš uložen trud.

Nutricionisti smatraju da se bilo koja dijeta treba pridržavati 90/10 pravila, što znači da 90 posto prehrane treba biti usmjereno isključivo na zdravu hranu, dok preostalih 10 posto mogu biti "cheat" obroci.

Primjerice, ako slijedite plan prehrane koja omogućuje pet manjih obroka tijekom dana, onda ćete tjedno ukupno pojesti 35 obroka. Prateći 90/10 pravilo, tri do četiri obroka tjedno mogu biti vaši "cheat" obroci.

Sve o dijeti 10 posto pročitajte na portalu krenizdravo.hr

13.05.2016. 15:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh