« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
102 GODINA

Uoči početka EP-a izdana knjiga o hrvatskom vaterpolu

Natjecateljski dio EP-a kreće u nedjelju ujutro u 10.00 sati utakmicom Turske i Rumunjske, Hrvatska i Crna Gora igraju u 20.40h

Vaterpolo
Vaterpolo (Ronald Gorsic / CROPIX)
Više o

vaterpolo

,

EP vaterpolo

,

hrana utjeha

,

spol djeteta

Dan uoči početka Europskog prvenstva u vaterpolu u Zagrebu je predstavljena reprezentativna monografija koja govori o 102 godine ovog sporta u našoj zemlji.

"Hrvatski vaterpolski savez s ponosom predstavlja 'Stoljeće hrvatskog vaterpola', prvu knjigu koja sveobuhvatno predstavlja cjelokupnu povijest hrvatskog vaterpola, od 1908. i prve vaterpolske utakmice ikada odigrane u našoj zemlji (Split, plaža Bačvice) pa do 2010. godine", kazao je, predstavljajući monografiju, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Glavni urednik monografije Dean Bauer naglasio je da se sa ovako sveobuhvatnom knjigom od športova u našoj zemlji može još samo pohvaliti nogomet.

"Na 302 stranice obuhvaćene su 102 godine, a kroz njih je posebno izdvojeno 78 osoba koji su svojim igrama i postignućima ostavili osobit trag u povijesti jednog od najtrofejnijih športova u Hrvata. Posebna pozornost posvećena je i djelovanju devet naših najznačajnijih klubova, a sve je to ilustrirano sa 424 fotografije od kojih su mnoge prvi put objavljene", kazao je Baeur.

Zagreb spreman za EP

Nadam da će EP u Zagrebu proširiti interes za vaterpolo i na ostalim kontinentima, izjavio je danas na konferenciji za novinare glavni tajnik LEN-a Norvežanin Sven Egil Folvik i dodao: "Impresioniran sam razvijenošću sporta u tako maloj zemlji kao što je Hrvatska. Drago mi je što je vaterpolo među najpopularnijim sportovima u vašoj zemlji, a uvjeren sam da će ovo Prvenstvo još više doprinijeti njegovoj popularizaciji".

Tehnički direktor LEN-a Marco Birri kazao je da će se prvenstvo po prvi puta igrati sa 12 muških i 8 ženskih reprezentacija, i to na istom bazenu. "Odlučili smo se za tu varijantu da smanjimo troškove emitiranja tv-signala, koji će ići u 78 zemalja svijeta, a posebno veseli interes nekoliko tv-mreža iz SAD-a", dodao je Birri.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zahvalio je LEN-u što je pokazao razumijevanje za financijske probleme organizatora, koji su posljedica ekonomske krize. Prvi čovjek Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić zahvalio je Vladi RH i gradu Zagrebu na pomoći, bez koje ne bi bilo moguće organizirati EP.(hina/metro-portal)

28.08.2010. 15:40:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh