« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
SPECIJALIZIRANI ZA NAKIT I NOVAC

Devetero Hrvata uhićeno zbog krađa u Francuskoj

Devetero hrvatskih državljana iz istog "obiteljskog klana" uhićeno je ovih dana u pokrajini Alsaceu pod sumnjom da su na tom području počinili brojne krađe

Fotografija vijesti
Više o

Francuska

,

krađe

,

uhićenja

,

hrvatski državljani

Policija je kod njih pronašla i zaplijenila oko 500 komada nakita i više od 100.000 eura u gotovu novcu, prenosi Hina. Osumnjičeni, u dobi od 17 do 43 godine, izvedeni su u utorak pred sud u Strasbourgu. Tereti ih se za "organiziranu krađu", rekao je policijski čelnik Jean-Luc Laumont.

Šef bande je 49-godišnji otac obitelji koji je uspio pobjeći u Hrvatsku i za njim je raspisana međunarodna tjeralica, rekao je Laumont. Banda je bila "specijalizirana za krađu nakita i novca, a drugo im nije bilo zanimljivo", dodao je. Krađe su počinili i u Vaucluseu, u Francuskoj te u Njemačkoj, u okolici Koelna.

Uz nakit i gotovinu, istražitelji su zaplijenili šest automobila, među kojima i luksuzni BMW, kupljenih ukradenim novcem. Uz devetero kradljivaca privedeno je i šestero pomagača. Troje među njima koji su "kod sebe skrivali drago kamenje", uhićeno je u Njemačkoj. Troje ostalih koji su došli iz Marseillea, ali su uhićeni u Alsaceu, "terete se za skrivanje zlata", objavio je Le Figaro.

02.02.2011. 10:46:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh