« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
NOVE ATRAKCIJE

Deve i pelikani za osječki ZOO

Osječki zoološki vrt bogatiji je za nove životinjske vrste.

Fotografija vijesti
Više o

osječki zoološki vrt

,

zoo vrt

,

nove životinje u zoo

U osječki Zoološki vrt sinoć su stigle dvije dvogrbe deve i sedam pelikana iz češkog zoološkog vrta Zlin.

Životinje su u karanteni, no posjetitelji su ih već danas mogli vidjeti s odgovarajuće udaljenosti. Prema riječima Tatjane Elez, glasnogovornice Unikoma u čijem je sastavu ZOO vrt, za nabavu tih životinja izdvojeno je oko 13 tisuća eura.

Kako je rekla Elez, riječ je o mladim pelikanina i mladom paru dvogrbih deva. Dodala je kako osječki zoološki vrt put put ima dvogrbe deve. Prije dvadesetak godina u tom su ZOO-u živjele jednogrbe deve. U tijeku su i pregovori oko nabave dviju žirafa, kazala je.

U osječkom ZOO vrtu živi 600 životinjskih jedinki, odnosno 80 vrsti i još 20 vrsti u akvariju. Glasnogovornica Elez je rekla, kako je jučer bilo zanimljivo gledati susret novih „stanovnika" sa „starosjediocima", koji su u grupama sa zanimanjem pratili dolazak deva i pelikana. Riječ je o onim životinjama koje žive na otvorenom, poput ljama, goveda i drugih.

Za sedam pelikana dnevno treba osigurati sedam kilograma ribe, bit će to „babuške" kazala je Elez, dodavši kako će pelikani boraviti na malom jezeru u sklopu vrta.

30.07.2011. 19:44:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh