« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
MLJAC

Detoksikacijska dijeta - najbolja priprema za more

Iz kuhinje izbacite ili maknete iz vidnog polja sve čemu ne možete odoljeti, a nećete smjeti jesti idućih deset dana te hladnjak i kuhinjske elemente opskribite namirnicama koje ćete konzumirati

Spasite organizam na vrućinama
Spasite organizam na vrućinama (Arhiva)
Više o

detoksikacija

,

detoksikacijska dijeta

Detoksikacijska dijeta koja će vas potpuno preporoditi pred odlazak na godišnji odmor zapravo je prilično jednostavna i sastoji se od obilja voća povrća i tekućine. 

Dan prije početka prakticiranja dijete jednako je važan kao i ostalih deset dana. Pripremite se tako što ćete taj dan jesti laganu hranu i piti puno vode. Za večeru pojedite samo salatu od svježeg povrća.

Iz kuhinje izbacite ili maknete iz vidnog polja sve čemu ne možete odoljeti, a nećete smjeti jesti idućih deset dana te hladnjak i kuhinjske elemente opskribite namirnicama koje ćete konzumirati. Ne zaboravite svaki dan početi s čašom mlake vode u koju ste dodali sok od polovice limuna. 

Doručak će biti isti svih deset dana, a sastojat će se od sezonskog voća.

Detoksikacijska dijeta - prvi dan

Prvi dan za doručak, ručak i večeru jedite samo voće i pijte puno vode i zelenog čaja. Preporuča se ovaj prvi dan jesti samo jednu vrstu voća kako bi se potaknulo čišćenje crijeva i bubrega.

Možete se odlučiti za lubenicu (dijuretik) ili jabuku (obiluju vlaknima koja čiste crijeva) ili grejp (čisti jetra i crijeva) ili pak ananas (sadrži enzim bromelin koji odlično djeluje na probavu i celulit).

Detoksikacijska dijeta - idućih šest dana

Doručak - i dalje jedite samo voće - možete kombinirati više vrsta
Ručak - salata od sirovog povrća
Večera - također povrće - možete ga blanširati ili pripremiti u woku

Preljevi i začini za salatu i kuhano povrće - maslinovo ili bučino ulje, jabučni ocat, sok od limuna. Koristite svježe začine, sol i papar.

Detoksikacijska dijeta - zadnja tri dana

Doručak ostaje isti, a za ručak i večeru povrću možete dodati integralnu rižu ili kuhani krumpir. 

Tijekom svih dana detoksikacije, kada osjetite glad popijte tekućinu - vodu, zeleni čaj ili cijeđeni voćni sok. Nakon što detoksikacijska dijeta završi, idući dan također jedite laganu hranu kako bi se organizam priviknuo. 

30.06.2017. 15:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh