« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
ZASAD SAMO ŠPEKULACIJE

Detalji oko istrage i uhićenja Pevecovih bit će poznati tek večeras

Poslovanje grupacije Pevec našlo se na meti policijskih istražitelja zbog sumnji da je vodstvo počinilo teška kaznena djela s područja gospodarskog kriminaliteta

Zdravko i Višnja Pevec
Zdravko i Višnja Pevec (Goran Matejak/Bjelovarski list/CROPIX )
Više o

Pevec

,

uhićenje

,

Zdravko Pevec

,

Višnja Pevec

Bjelovarsko-bilogorska policija objavila je da će se tek večeras iza 20 sati priopćenjem oglasiti o kriminalističkom istraživanju poslovanja grupacije Pevec.

Poslovanje grupacije Pevec našlo se na meti policijskih istražitelja zbog sumnji da je vodstvo počinilo teška kaznena djela s područja gospodarskog kriminaliteta. U policiji dosad nisu željeli izravno potvrditi informaciju da su uhićeni suvlasnici tvrtke Zdravko i Višnja Pevec.

Glasnogovornik bjelovarsko-bilogorske policije Dražen Medved rekao je da još nitko nije formalno uhićen, ali da kriminalistička istraga podrazumijeva da svi osumnjičeni "jesu ili će biti" dovedeni u službene policijske prostorije. Medved je potvrdio da policija u suradnji s državnim odvjetništvom provodi opsežno kriminalističko istraživanje nad više čelnih osoba osumnjičenih za gospodarski kriminal.

Neslužbeno se doznaje da je policija u Bjelovaru najprije došla po osnivača tvrtke Zdravka Peveca, a rano jutros i po njegovu suprugu te grupu suradnika. U policiji se nije moglo doznati za koja se točno nedjela terete čelni ljudi jedne od najvećih trgovačkih tvrtki u Hrvatskoj, koja je nedavno završila u stečaju.

Mediji su ranije pisali da Pevecu prijeti tužba jer je izdavao mjenice bez pokrića. Policija je protiv Peveca, po pisanju medija, u suradnji s Interpolom pokrenula istragu o navodnom ugovoru kojim je Pevec krajem prošle godine pokušao odgoditi stečaj Peveca Bjelovar. Navodno se ispituju i Pevecove tvrdnje o postojanju strateškog partnera iz Austrije temeljem kojih je stečaj tvrtke bio odgođen na nekoliko dana. (hina/metro-portal)

02.06.2010. 16:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh