« Kultura
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
PRIJAVITE SE!

Deseti Vox feminae festival najavljen uz fotografski natječaj

Kroz predavanja, radionice, diskusije , radionički i filmski program te popratne sadržaje naglasak festivala biti će stavljen na analizu djevojaštva

Fotografski natječaj - Djevojke
Fotografski natječaj - Djevojke (Vox Feminae)
Više o

fotografski natječaj

,

10. Vox Feminae

,

djevojaštvo

Deseto jubilarno izdanje Vox Feminae Festivala održat će se u prvoj polovici listopada, s glavnim programom objedinjenim u dva vikenda: 8. i 9. listopada te 15. i 16. listopada u prostoru Kulturno informativnog centra KIC i Dokukina u Zagrebu.

Nakon mučenica, superjunakinja i zločinki - kojima su bile posvećena prethodna izdanja festivala, ovogodišnji Vox Feminae za centralnu temu uzima "djevojke i djevojaštvo". Kroz predavanja, radionice, diskusije , radionički i filmski program te popratne sadržaje naglasak festivala biti će stavljen na analizu djevojaštva; fokusirajući se prije svega na načine na koje djevojke i žene, kako kroz vlastito življeno iskustvo, tako i kroz umjetničke i aktivističke prakse, pregovaraju s kulturom u kojoj žive i koja ih je oblikovala.

Cilj je ovogodišnjeg Vox Feminae Festivala ojačati vidljivost društvenih teoretičarki i analitičarki te žena i djevojaka koje se bave praktičnim djelovanjem na polju umjetnosti, kulture ili aktivizma ali i aktualizirati ženski pokret, feminističku teoriju i razmišljanja suvremenih feminističkih teoretičarki učiniti dostupnim i pristupačnim široj publici, posebno tinejdžerkama i mladim ženama.

FOTOGRAFSKI NATJEČAJ 10. VOX FEMINAE FESTIVALA

Deseti Vox Feminae Festival za otvorenje priprema izložbu mladih fotografkinja i njihovog pogleda na djevojke i djevojaštvo. Između nekolicine umjetnica čije će fotografije biti izložene u festivalskom prostoru (Arvida Byström, Chloe Shepherd, Maisie Cousins, Ash Armitage) u potrazi smo i za radovima lokalnih i regionalnih fotografkinja na festivalsku temu.

UVJETI NATJEČAJA:

  • Na natječaj se mogu prijaviti fotografkinje svih životnih dobi

  • Na natječaj jedna osoba može prijaviti najviše pet (5) fotografija

  • Radovi trebaju biti priloženi u .jpg, .png ili sličnom adekvatnom formatu za web prijenos (radove u visokoj kvaliteti biti će potrebno dostaviti nakon natječaja)

  • Rad mora biti vezan uz zadanu temu, odnosno ona mora biti polazište, ali potiču se različite perspektive, pristupi i interpretacije

DODATNO PRILOŽITI:

  • Ime i prezime umjetnice te kontakt podatke (e-mail i broj mobitela)

Poželjno, ali ne i nužno:

  • Opis i obrazloženje rada

  • Godina kada je prijavljeni rad nastao te povijest izlaganja (ukoliko je bio izložen)

  • Weblink na stranice koje nude više informacija o autorici/u

Natječaj je otvoren do 11. rujna 2016. godine, zaključno u ponoć. O rezultatima će prijavljeni/e biti obaviješteni do 18.9.

Radovi se primaju isključivo digitalno, putem mail adrese festival@voxfeminae.net uz subject "Za fotografski natječaj Djevojke".

Za više informacija o festivalu pratite Voxfeminae page i portal Voxfeminae.net. Kompletan festivalski program biti će objavljen sredinom ruja.

Deseti Vox Feminae Festival održava se pod potporom Ministarstva kulture, Ureda za kulturu Grada Zagreba, Hrvatskog audio-vizualnog centra te zaklade Kultura Nova. Festival organizira udruga Prostor rodne i medijske kulture K-zona.

06.09.2016. 10:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh