« Zagreb
objavljeno prije 13 godina
POVORKA PONOSA

Deseti Pride 18. lipnja u Zagrebu

Ovogodišnja manifestacija okuplja se pod motom "I budućnost je naša"

Fotografija vijesti
Više o

gay pride

,

Zagreb Pride

,

Povorka ponosa

,

LGBTIQ

Desti Zagreb Pride održat će se 18. lipnja, a njegova tema biti će proslava deset godina njegova održavanja te aktivizma osoba okupljenih oko Pridea, priopćio je danas Franko Dota iz Udruženja Zagreb.

Povorka ponosa LGBTIQ osoba (lezbijke, gayevi, biseksualne, transrodne, interseksualne i queer osobe) počet će na Trgu žrtava fašizma u subotu, 18. lipnja, u 14 sati, a nakon prolaska centrom grada povorka će stići na Zrinjevac, gdje će se održati javni skup s prigodnim govorima i zabavnim programom.

Skup na Zrinjevcu, kao i ovogodišnja manifestacija, nosi naziv "I budućnost je naša". U danima prije same Povorke ponosa održat će se niz političkih, kulturnih i zabavnih događaja.

Manifestacija će završiti javnim skupom na Zrinjevcu na kojem će biti i proglašenje Homofoba, Homofrenda i LGBTIQ osobe desetljeća.

Organizator poručuje kako ovogodišnji program Zagreb Pridea reflektira, kao i svake godine, izabranu temu, a to je, navodi se, "deset godina aktivizma i pobjeda, deset godina rasta, ali i otpora, osnaživanja, solidarnosti i izgradnje zagrebačke i hrvatske LGBTIQ zajednice i pokreta".

06.06.2011. 13:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh