« Zagreb
objavljeno prije 13 godina
BUNDEK

Floraart zatvoren, izložbu posjetilo 200.000 ljudi

Floraart je postao zaštitni znak Zagreba te na najljepši način nosi poruku njegove prirodne i kulturne baštine

Floraart na Bundeku
Floraart na Bundeku (Tomislav Serdar/CROPIX)
Više o

Bundek

,

cvijeće

,

Floraart

Na zagrebačkom jezeru Bundeku sinoć je zatvorena 46. međunarodna vrta izložba "Floraart", koju je u pet dana održavanja razgledalo oko 200.000 posjetitelja, piše Hina.

Izložbu je organizirao Zrinjevac, podružnica Zagrebačkog holdinga. Voditelj Zrinjevca Igor Toljan, izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim Floraart-om i istaknuo kako je opravdao očekivanja. Rekao je da su izložbu posjetili i hodočasnici koji su bili na Hipodromu na misi koju je tamo danas služio papa Benedikt XVI.

Procijenio je da je Floraart i ove godine, kao i lani, posjetilo oko 200.000 ljudi, ali da se to točno ne može reći jer je, rekao je, ulaz na izložbu bio besplatan.

Toljan je istaknuo da se ta izložba afirmirala kao najveća i nezaobilazna priredba u ovom dijelu Europe. Ove se godine održala 46. put, a 20. put pod imenom Floraart, dok ju je Bundek "udomio" šesti put.

Floraart je postao zaštitni znak Zagreba te na najljepši način nosi poruku njegove prirodne i kulturne baštine, ocijenio je.

Na više od 30 hektara otvorena i više od dvije tisuće četvornih metara zatvorena prostora predstavilo se 149 domaćih i 11 stranih izlagača iz šest zemalja - Austrije, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke i SAD-a. Posjetitelji su imali priliku vidjeti ukrasno bilje, rezano cvijeće, opremu za uređenje vrtova i dječjih igrališta, cvjećarski pribor i alate, sredstva prihrane i zaštite bilja i sličnog.

Na Floraartu se održalo tradicionalno natjecanje "Hrvatski KUP florista" i međunarodno natjecanje srednjih poljoprivrednih škola. Bio je održan i Savski sajam u okviru hrvatskog projekta "Lijepa naša Sava", a održana su i stručna predavanja, prezentacije, kreativne radionice, predstave za djecu...

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je 3. lipnja u palači Dverce sudionike izložbe, te tom prigodom istaknuo kako je ovogodišnji Floraart dosad najuspješniji i bio je posvećen Svetom Ocu i njegovu pohodu Hrvatskoj. Na toj svečanosti u Dvercima bile su dodijeljene nagrade najboljim izlagačima Floraart-a, te najuspješnijim natjecateljima Hrvatskog KUP-a florista, a gradonačelnik im je čestitao kao i svim djelatnicima Zrinjevca.

06.06.2011. 08:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh