« Život
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
tajne sretne veze

Deset navika sretnih parova

Zajednički interesi, povjerenje, opraštanje i obično "volim te" samo su neki od ključeva za sreću s partnerom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

sreća

,

brak

,

veze

,

ljubavni odnosi

,

povjerenje

Koja je tajna uspješnih veza, sretnih brakova, ugodnih odnosa? Svatko vjerojatno ima vlastiti odgovor koji se ne razlikuje od odgovora drugih ljudi, ali kad bi ih sve skupili na jedno mjesto, manje-više uključivali bi sljedeće:

  1. Idu u krevet u isto vrijeme. Sjetite se samo početaka veze kad niste mogli dočekati da legnete s vašim partnerom. Sretni parovi nastoje izbjegavati odlazak u krevet u različito vrijeme iako jedan od partnera možda ustaje ranije ili kasnije.
  2. Dijele zajedničke interese. Nakon što se strasti smire, parovi obično shvate da im je malo toga zajedničko. No, nemojte zanemarivati aktivnosti koje možete raditi zajedno, a u kojima ćete uživati oboje. Ako ne postoje zajedničke poveznice, sretni parovi ih stvore sami. Naravno, važno je da vodite računa i o vlastitim interesima jer ćete na taj način biti zanimljiviji partneru i nećete izgledate ovisno o njemu.
  3. Hodaju s rukom u ruci ili jedno pored drugog. Umjesto da se jedan od partnera vuče i zaostaje, sretni parovi ne ispuštaju jedno drugo iz ruke ni iz vida. Znaju da je važnije biti s voljenom osobom nego razgledati okolinu.
  4. Povjerenje i oprost su glavne postavke. U slučaju da se posvade iuli dođe do nesporazuma koji ne mogu lako riješiti, sretni parovi se oslanjaju na povjerenje i opraštanje radije nego na sumnjanje i kritiku.
  5. Više gledaju na partnerove ispravne postupke nego na pogrešne. Ako uporno tražite stvari koje vaš partner radi krivo, nesumnjivo ćete ih uvijek naći. No, isto vrijedi i ako tražite ono što radi ispravno. Sve ovisi što vam je važnije. Sretni parovi su usmjereni k pozitivnom.
  6. Grle se svaki put kad se vide nakon posla. Naša koža ima jako dobro pamćenje - dobar dodir (kad smo voljeni), loš dodir (kad smo zlostavljani) i nikakav dodir (kad smo zanemareni). Sretni parovi se grle i pozdrave svaki put kad se vide i koži daju „dobri dodir".
  7. Svaki dan si kažu „volim te" i „ugodan ti dan". Ovo je sjajan način da ojačate partnerovo strpljenje i date mu snage za dan koji ga čeka na poslu, u prometu, itd.
  8. Svaku večer si kažu „volim te" i „laka noć" bez obzira kako se osjećali. Na taj način partneri si pokazuju da bez obzira koliko bili uzrujani ili ljuti jedno na drugo još uvijek žele,biti skupa i da su si najvažniji na svijetu. To pokazuje da je ono što imaju veće od svega.
  9. Svakodnevno provjeravaju „vremensku prognozu". Ne, ne baš pravu vremensku prognozu već nazivaju svojeg partnera na posao da vide kakav mu je bio dan. To je sjajan način da se pripremite za raspoloženje u kojem će se partner vratiti nakon radnog dana. Ne bi imalo smisla da očekujete sveopće oduševljenje kad vam se partner vrati s posla na kojem je proveo grozan dan, bez obzira koliko dobru vijest imali.
  10. Ponosni su kad su viđeni u društvu jedno s drugim. Sretni parovi uživaju kad su skupa čak i u većem društvu i ne libe se izmjenjivati nježnosti, naravno sve dok ne prelaze granicu dobrog ukusa. Oni se ne hvale već samo pokazuju kako pripadaju jedno drugom

Sretni parovi imaju sasvim drugačije navike od nesretnih. Navika je diskretno ponašanje koje ponavljate automatski i o kojem ne razmišljate previše. Potreban je 21 dan svakodnevnog ponavljanja određenog ponašanja da bi ono postalo navikom. Zato, odaberite jedno ili pak sve od navedenog i „vježbajte" 21 dan. Ipak, kad bismo morali odabrati samo jedan ključ uspješnosti u vezama odabrali smo bez ikakve sumnje „slušanje partnera".

03.12.2009. 13:15:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh