« Fun
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
ŠEBAB

Deset deva za Obamu, deset pijetlova i kokoši za Hillary

Somalijski islamisti su na originalan način odgovorili na ucjene raspisane od strane Washingtona na njihove glave

Hillary vrijedi deset pijetlova i deset kokoši
Hillary vrijedi deset pijetlova i deset kokoši (Arhiva)
Više o

nagrada za uhićenje

,

Šebab

Somalijski islamistički pokret Šebab narugao se u subotu na račun nagrade koju je raspisao Washington za njihovo uhićenje, obećavši sa svoje strane deset deva svakom tko pomogne u lociranju američkog predsjednika Baracka Obame te deset pijetlova i deset kokoši za državnu tajnicu Hillary Clinton.

"Mogu vam reći da nas ovakve stvari nikad neće odvratiti od nastavka svetog rata protiv njih", rekao je jedan od čelnika pokreta za kojima je raspisana američka nagrada, Fuad Mohamed Halaf zvan Šongol, u poruci koju je prenijelo nekoliko internetskih stranica sklonih pokretu.

"Živimo da bismo umrli i neprijatelj nas ne može zastrašiti porukama o smrti", dodao je.

"Nije ništa novo da nevjernici plaćaju za ubojstvo vođa muslimanskih zajednica, tako su već postupili obećavši deve za glavu proroka Muhameda, a dolar je deva u današnje vrijeme", ocijenio je Šongol. Islamistički čelnik je smjerao na nagradu od sto deva raspisanu za glavu proroka Muhameda dok je bježao iz Meke u Medinu, kako piše u Kuranu.

Nastavljajući usporedbu, Šongol se podruguje i dodaje: "Svatko tko dojavi mudžahedinskim borcima gdje je Obama dobit će deset deva, a za (američku državnu tajnicu Hillary) Clinton nudimo deset pijetlova i deset kokoši".

Sjedinjene Države su u četvrtak uvrstile imena sedmorice vođa te islamističke skupine na popis traženih osoba i ponudile su 33 milijuna dolara u zamjenu za informaciju koja će omogućiti uhićenje tih islamističkih pobunjenika.

Najviša nagrada, sedam milijuna dolara, namijenjena je onome čije informacije omoguće pronalazak jednog od osnivača Šebaba, Ahmeda Abdi av-Mohameda, ili Abu Zubajra, poznatijeg kao Godan.

 

09.06.2012. 14:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh