« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
TONY

Denzel Washington osvojio nagradu za najboljeg kazališnog glumca

"Memphis", mjuzikl o korijenima rock and rolla, i "Red", drama o umjetniku Marku Rothku, osvojile su najviše Tonyja, američkih nagrada za najbolje kazališne predstave

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

kazalište

,

Denzel Washington

,

Katka

"Memphis", mjuzikl koji sadrži rock, soul i gospel glazbene brojeve osvojio je ukupno četiri nagrade, uključujući i prestižnu za najbolji mjuzikl.

"Red", predstava s britanskim glumcem Alfredom Molinom u glavnoj ulozi, osvojila je nagradu za najbolju dramu i još pet drugih Tonyja.

Međutim, velika hollywoodska filmska zvijezda Denzel Washington pobijedio je Molinu u kategoriji za najboljeg glumca, za naslovnu ulogu u predstavi "Fences" pokojnog dramatičara Augusta Wilsona. "Moja majka uvijek kaže, čovjek daje priznanja, a Bog daje nagradu", rekao je Washington. "Čini se da sam večeras dobio oboje".

Najboljom glumicom proglašena je Washingtonova partnerica u predstavi Viola Davis. Od ostalih hollywoodskih zvijezda, kojih je bilo puno gledalište Radio City Music Halla, nagradu za najbolju žensku ulogu u mjuziklu dobila je Catherine Zeta-Jones za nastup u predstavi "Little Night of Music". Bio je to njezin broadwayski debi.

Scarlett Johansson osvojila je Tonyja za sporednu žensku ulogu za predstavu Arthura Millera "Pogled s mosta". (hina/metro-portal)

14.06.2010. 08:50:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh