« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
NOVO VRIJEME

Demokratski izbori u Libiji unutar osam mjeseci

"Nova Libija mora biti drukčija zemlja nego je bila u prošlosti, zasnovana na načelima slobode, jednakosti i bratstva", istaknuo je prvi čovjek libijskih pobunjenika

Fotografija vijesti
Više o

Libija

,

Moamer Gadafi

,

rat u Libiji

,

Mustafa Abdel Džalil

Mustafa Abdel Džalil, prvi čovjek Nacionalnog prijelaznog vijeća, rekao je danas kako smatra da će demokratski izbori u Libiji biti održani unutar osam mjeseci, najavljujući novo libijsko društvo nakon Gadafija, prenosi Hina.

"Za osam mjeseci će se održati parlamentarni i predsjednički izbori. Želimo demokratsku vladu i pravedan Ustav. Posebno ne želimo više biti izolirani od svijeta kao što smo dosad bili", navodi Džalil.

"Nova Libija mora biti drukčija zemlja nego je bila u prošlosti, zasnovana na načelima slobode, jednakosti i bratstva", ističe on.

Glede sudbine Moamera Gadafija, "sveopće mišljenje među članovima NTC-a je da se njemu i njegovoj bandi treba suditi", kaže on. "Pravedno suđenje mora se odvijati u Libiji", naglašava Džalil.

24.08.2011. 12:56:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    zeko
    24.08.2011. 13:28
    jaki će to biti demokratski izbori... 1 vodeća stranka i par gubitnika koji će se natjecati u neizvjesnoj utrci za parlament :) već proživljeno - http://eu-forija.blogspot.com
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh