« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
MA DA?

Deblja nas čak i prašina?

Kućna prašina jedan jje od najčešćih izvora vrste kemikalija poznate kao obesogeni, a oni ometaju način na koji naša tijela skladište i obrađuju masnoće

Stvarno nevjerojatno
Stvarno nevjerojatno (Arhiva)
Više o

prašina

,

obesogeni

Prašina u kućanstvu može doprinijeti rastu masnih tjelesnih stanica, kažu rezultati istraživanja nizozemskog Sveučilišta. 

Znanstvenici su prikupili uzorke prašine iz 194 domaćinstava, "razbili" ih u sastavne kemikalije i testirali mogu li oni potaknuti rast masnih stanica pod petrijevom zdjelicom.  

"Otkrili smo da su dvije trećine ekstrakta prašine u stanju promicati proliferaciju masnih stanica", navodi voditelj istraživanja Christopher Kassotis. No, ovo nije prvo istraživanje koje potvrđuje razvitak masnih stanica.

Naime, prošle je godine jedna studija pokazala kako je kućna prašina jedan od najčešćih izvora vrste kemikalija poznate kao obesogeni, a oni ometaju način na koji naša tijela skladište i obrađuju masnoće.

Prašina je, u osnovi, skupina nakupljenih mrtvih stanica, kože, prljavštine, ostataka namještaja, sredstava za čišćenje itd, a ova bi vas istraživanja mogla dodatno potaknuti na nedjeljno čišćenje stana. 

21.06.2019. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh