« Nogomet
objavljeno prije 11 godina
SPICE BOY

David Beckham odlazi u mirovinu

Osim po neumornoj trci i teledirigiranim centaršutevima, Beckham se u karijeri upisao među najbolje i najveće izvođače slobodnih udaraca u povijesti

Becks u karakterističnoj pozi
Becks u karakterističnoj pozi (Screenshot YouTube)
Više o

mirovina

,

David Beckham

,

YouTube

,

kraj karijere

,

slobodni udarci

David Beckham najavio je odlazak u nogometnu mirovinu na kraju sezone, desetak dana nakon što je to napravio njegov nogometni otac Sir Alex Ferguson. Beckham je u siječnju došao u PSG, no unatoč želji vlasnika ne misli nastaviti igrati.

Tijekom bogate karijere 38-godišnji Beckham postigao je najveće uspjehe s Manchester Unitedom, osvojivši trostruku krunu 1999. godine - Ligu prvaka, prvenstvo i FA kup. Ukupno je osvojio 6 naslova prvaka Engleske, 2 FA kupa i Interkontinentalni kup s Manchesterom.

U Realu je osvojio jedno prvenstvo, 2007. godine, da bi u SAD digao LA Galaxy na novu razinu što je kulminiralo s dvije uzastopne titule prvaka MLS-a 2011. i 2012. godine. Karijeru će završiti kao prvak Francuske s PSG-om.

Osim po neumornoj trci i teledirigiranim centaršutevima, Beckham se u karijeri upisao među najbolje i najveće izvođače slobodnih udaraca u povijesti, postigavši 65 golova iz slobodnih udaraca i kornera. U eliti su i neprikosnoveni kralj, Juninho Pernambucano sa 75 golova, Ronaldinho je postigao 54, a Cristiano Ronaldo za sada 45.

Pogledajte svih fantastičnih 65 golova velikog majstora slobodnih udaraca:

16.05.2013. 18:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh