« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
BRAVO!

Chelsea osvojio Europsku ligu

Prošlogodišnji osvajači Lige prvaka ipak su i ove godine došli do europskog trofeja

Torres je podsjetio na stare dane
Torres je podsjetio na stare dane (Arhiva)
Više o

Fernando Torres

,

Chelsea

,

Europska liga

,

benfica

,

Oscar Cardozo

,

Branislav Ivanović

Chelsea je pobjednik Europske lige, ma koliko ona njima bila samo loša zamjena za Ligu prvaka. Benfica je imala igru veći dio utakmice, prilike su se redale kao na traci, ali kao da im je trener Jesus naredio da moraju ući s loptom u gol.

Prvo je poluvrijeme bilo u znaku Benfice, ali se lopta stalno šetala na rubu peterca bez udarca prema golu, a Chelsea je na trenutke izgledao potpuno izgubljeno.

Uraganskim napadima Orlovi su otvorili i drugo poluvrijeme, no Torres je pokazao zašto ga još uvijek smatraju jednim od vodećih napadača svijeta. Czech je rukom nabacio do centra, Lampard gurnuo za Torresa koji je otresao pratnju, izvagao Artura i postigao vodeći gol.

Šest minuta kasnije opravdani jedanaesterac za Benficu i Cardozo poravnava, a nakon toga su se obje momčadi raspale i gledali smo potpuno otvorenu igru, bez ikakve organizirane obrane ili napada. 

No, unatoč kaosu gola i dalje nema, sve do treće minute sudačke nadoknade, fatalne za Benficu ove godine. Ovoga vikenda su izgubili od Porta u zadnjoj minuti nadoknade i ostali bez naslova prvaka, a sada je Ivanović postavio glavu na pravo mjesto i parabolom pogodio suprotni kut Benficinog gola, donoseći kantu u vitrine Chelsea.

Chelsea se tako pridružio Juventusu, Bayernu i Ajaxu kao četvrti klub koji ima tri različita europska trofeja, što, zanimljivo, nemaju ni Barcelona ni Real.

15.05.2013. 22:43:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh