« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
DAMIR POLANČEC:

Davanje autocesta u koncesiju još je na razini ideje

Bude li ideja realizirana, vodit će se računa o zaštiti radnih mjesta u HAC-u.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Damir Polančec

,

štednja

,

Božidar Pankretić

,

HAC

,

Petrokemija

,

autoceste

,

koncesija na autoceste

,

koncesija

,

proljetna sjetva

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec izjavio je danas da Vlada na mogućnost davanja autocesta u koncesije još uvijek gleda tek kao na ideju, na prijedlog jedne od antirecesijskih mjera, ali i istaknuo da će se, bude li ona realizirana, voditi računa o zaštiti radnih mjesta u HAC-u.

Mirelu Holy (SDP) u saborskom je aktualnom prijepodnevu zanimalo misli li Vlada dati autoceste u koncesiju, uvjerena da bi to značilo vraćanje u 1990-te kada su, kaže, nacionalno bogatstvo nezakonito stjecali novopečeni bogataši, a građani su mahom ostajali bez posla.

Polančec joj je odgovorio kako ta i sve ostale antirecesijske mjere, kako one predstavljene, tako i one koje Vlada razmatra, ovise o rebalansu državnog proračuna, kojemu je osnovni cilj, naglasio je, štednja na svim razinama i odgoda svega što nije nužno realizirati u ovoj godini.

"Onda će se vidjeti koliko još nedostaje sredstava, a jedna od mjera može biti i davanje u koncesiju postojećih ili gradnja novih autocesta koncesijskim ugovorima", rekao je, naglasivši da bi se u tom slučaju vodila briga o zaposlenima.

"To je još na razini ideje. Sve je podređeno cilju da se uravnoteži proračun sa što nižim deficitom koji možemo isfinancirati na najblaži način po hrvatske građane i gospodarstvo", kazao je Polančec.

Ministar poljoprivrede Božidar Pankretić ustvrdio je kako je optimist što se tiče predstojeće proljetne sjetve, izvijestivši kako je njegovo ministarstvo do sada isplatilo preko 550 milijuna kuna potpora i subvencija poljoprivrednim proizvođačima, a do kraja svibnja planira još 800 milijuna.

Napomenuo je i da je s kutinskom Petrokemijom dogovorena odgoda plaćanja umjetnog gnojiva, koje čini gotovo polovicu troškova sjetve, od četiri mjeseca, što će, uvjeren je, omogućiti poljoprivrednicima da u sjetvu krenu sa što većom količinom gnojiva. (hina/metro-portal)

11.03.2009. 15:41:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh