« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NEMIR U HSLS-U

Darinko Kosor negoduje zbog Sanadera

Sanaderov zahtjev da Predsjedništvo HDZ-a podrži jednog od kandidata u drugom krugu predsjedničkih izbora tumači kao indirektan poziv da se podrži Milana Bandića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/CROPIX)
Više o

HSLS

,

Ivo Sanader

,

Darinko Kosor

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je danas kako mu je prihvatljivo da Ivo Sanader aktivira zastupnički mandat u Saboru, ali da HSLS ne bi mogao ostati u koaliciji ako bi skupina HDZ-ovih zastupnika pokušala utjecati na odluke koalicije i Vlade.

"Nemamo ništa protiv da Sanader aktivira mandat jer je to u skladu sa zakonom, ali neprihvatljivo nam je da se bivši premijer, koji je u krizi napustio vladu i narod, želi vratiti tako što će oko sebe okupiti grupu zastupnika i pokušati utjecati na odluke vlade, koalicije i većine u Saboru", rekao je Kosor u telefonskoj izjavi za Hinu.

Sanaderov zahtjev da Predsjedništvo HDZ-a podrži jednog od kandidata u drugom krugu predsjedničkih izbora tumači kao indirektan poziv da se podrži Milana Bandića.

"To je već nadstranačka situacija, a ja sam javno pozvao predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da podrži Jadranku Kosor kao premijerku i predsjednicu stranke, a da Jadranka Kosor i HDZ i službeno podrže SDP-ova kandidata Ivu Josipovića, kako bi se također pokazala nadstranačka dimenzija", rekao je Darinko Kosor. (hina/metro-portal)

03.01.2010. 17:21:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh