« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
DALEKA PROŠLOST

Darinko Kosor: HSLS se bori za rejting iz 90-tih

Kosor kaže da je izlazak iz vladajuće koalicije bio dobar potez te da je njegov HSLS ostavio probleme iza sebe i svakog dana je sve jači

darinko kosor hsls
darinko kosor hsls (Damir Krajač/Cropix)
Više o

Darinko Kosor

,

HSLS

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, izjavio je na izbornoj skupštini stranačkoga ogranka Viškovo da je izlazak iz vladajuće koalicije bio dobar potez i da se HSLS bori za dobar 'rejting' iz 1990-ih godina.

Okupljenima je poručio da je "stranka ostavila probleme iza sebe i svakim je danom sve jača". Istaknuo je da će se truditi da HSLS ponovno zadobiti povjerenje ljudi i izbori se za 'rejting' koji su imali kada je stranka osnovana.

"Osnovali smo 50 novih ogranaka i u posljednjih nekoliko mjeseci dobili 2.000 novih članova, od kojih 150 u Viškovu. Birači prepoznaju stari HSLS kada su na čelu bili Vlado Gotovac i Dražen Budiša", rekao je Kosor.

Kosor kaže da smo u teškoj gospodarskoj situaciji te da su u krivu oni koji kažu da će nam biti bolje za nekoliko mjeseci. Smatra da će kriza potrajati još godinu-dvije te da političke stranke moraju pronaći nova rješenja.

Ocijenio je da je "izlazak iz vladajuće koalicije bio dobar potez za HSLS jer u koaliciji nije bilo ni volje ni želje pronaći rješenja koja bi bila na dobrobit svih građana Hrvatske, a HSLS odsad kroči svojim putem".

"U situaciji smo u kojoj premijerka Jadranka Kosor pita građane i oporbu što bi učinili za oporavak. Takvoj smo politici rekli ne u pravo vrijeme", rekao je Kosor. Istaknuo je da će se osobno posvetiti tomu da Hrvatska dobije vladu koja će služiti svim njezinim građanima.

Predsjednik HSLS-a Primorsko-goranske županije i potpredsjednik Središnjega vijeća HSLS-a Čedomir Dundović potvrdio je da je jedan od prioriteta stranke zauzimanje za razvoj lokalne samouprave i decentralizacija te da su se do idućih parlamentarnih izbora spremni izboriti za potporu deset posto biračkoga tijela.

Za novoga predsjednika HSLS-a ogranka Viškovo izabran je Ljubo Jelić. (hina/metro-portal)

02.09.2010. 00:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh