« Život
objavljeno prije 14 godina
SVE ZA KRALJA

Danci započeli izgradnju kopije imanja 'Graceland' Elvisa Presleyja

Otvorenje nove turističke atrakcije na zapadu Danske očekuje se na Uskrs 2011.

Elvisov 'Graceland' u Memphisu na godinu posjete nebrojena mnoštva obožavatelja
Elvisov 'Graceland' u Memphisu na godinu posjete nebrojena mnoštva obožavatelja (Getty Images)
Više o

Danska

,

Elvis Presley

,

Tennessee

,

memphis

,

prosvjed u Zagrebu

U Danskoj je u utorak počela izgradnja kopije poznatog imanja Elvisa Presleyja Gracelanda, koja bi trebala biti otvorena u proljeće 2011., objavio je kustos danskog muzeja posvećenog "Kralju" rock'n'rolla Henrik Knudsen.

Na mjestu više od osam tisuća kilometara udaljenom od nekadašnje Elvisove rezidencije u Memphisu u Tennesseeju, u utorak je postavljen prvi kamen u Randersu, na zapadu Danske, rekao je Knudsen, koji je "Elvisov obožavatelj postao s osam godina, kad je čuo 'Burning Love'".

>>Top deset grobova slavnih

"U kopiji Gracelanda bit će oko 6000 originalnih Elvisovih stvari, poput odjeće, čizama, gitara, pisama, ugovora i raznih drugih predmeta", dodao je Knudsen.

>> Pramen Elvisove kose prodan za 18.000 dolara

>> Slavne teorije zavjere

Nova turistička atrakcija, koja će obuhvaćati muzej, butik, kino dvoranu i restoran, trebala bi otvoriti vrata posjetiteljima za Uskrs 2011., a cijeli bi projekt trebao stajati oko 26 milijuna kruna (oko 25 milijuna kuna), a financirat će ga "tri privatna ulagača i lokalna banka", rekao je Knudsen. Predviđanja mjesnog turističkog ureda u Randersu govore o 75 do 125 tisuća turista koji bi godišnje trebali posjećivati danski Graceland. (hina/metro-portal)

15.06.2010. 21:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh