« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
SVI NA ULICE!

Prosvjed završio zabranom snimanja streameru Dnevnik.hr-a

Dio prosvjednika se razišao, preostali se vratili pred HDZ pa otišli do stana Vladimira Šeksa, pred HDZom par privedenih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Hindoo via Twitter)
Više o

prosvjed

,

facebook prosvjed Zagreb

,

svi na ulice

Prosvjedi protiv Vlade danas bi trebali biti najmasovniji do sada. Dolazak je najavila ekipa s Filozofskog, a Mate Kapović obećava novi transparent za sada nepoznatog sadržaja. Kako Pernar više nije u prvom planu, sve više ljudi poziva na prosvjed, tako da je inicijator lagano pao u zaborav.

Dolazak je najavio i operni pjevač iz Osijeka Dali Mor koji priprema malo uprizorenje Jadranke Kosor i ekipe na vlasti, a trenutno na Cvjetnom nema previše ljudi, tek Pernar i neki sljedbenici, novinara ima daleko više.

Od političara za sada se može vidjeti tek Pero Kovačević, a kako Kajina i Lesara sigurno neće biti, bit će zanimljivo vidjeti tko će doći.

Prosvjed je počeo Pernarovim govorom, koji nije baš toplo primljen među prosvjednicima. Nakon čitanja pjesme poetese iz Dubrovnika, na improviziranu pozornicu popeo se saborski zastupnik Burić (onaj koji je Šeksu dao uputnicu za psihijatra :) i dočekao svojih 5 minuta slave na ulicama Zagreba.

Mladi prosvjednik iz Zadra popeo se na pozornicu i rekao da nemamo posla s političarima nego demonima, ne birajući riječi da opiše trenutnu vlast. Ipak, na kraju je rekao dobru stvar, da se protiv vraga može boriti jedino snagom ljubavi.

Dali Mor je stigao iz Osijeka i obećao zabavu do jutra, krenuvši u uprizorenje koje je obećao, no brzo je nestao s pozornice, koju je ponovno zauzeo Pernar, na negodovanje okupljenih.

Izmjenjuju se govornici po kriteriju "ja bih rado nešto rekao", prosvjednici više manje negoduju i čekaju da se pojavi netko ozbiljniji i povede ih u šetnju.

Prosvjednici su krenuli prema Ilici, do Kamenitih vrata, a zatim prema HDZ-u Jurišićevom, skandirajući Svi na ulice i Jaco, odlazi.

Nekoliko tisuća prosvjednika stiglo je pred sjedište HDZ-a, skandira se svašta, od hoćemo izbore, preko Jaco odlazi, hoćemo promjene do poruka policiji: čuvate mafiju i radit ćete noćnu.

Naravno, neizostavan slogan bio je i Bacite nam Hebranga :). Prosvjednici su krenuli Zvonimirovom prema Maksimiru, automobili u prolazu trube u znak podrške, skandira se Svi na ulice.

Kolona je skrenula u Šubićevu, spustila se do Držićeve i kreće se prema Vukovarskoj. Proširio se glas da je HRT javio da ima tisuću prosvjednika, pa se njih 6 tisuća odlučilo demantirati katedralu hrvatskog duha i omogućiti im prebrojavanje.

Pred televizijom ih je dočekao velik broj policajaca, zaposlenici su mahali sa prozora, a prosvjednici su preko Vrbika došli do HEP-a, gdje se skandiralo Bando lopovska i Ne privatizaciji.

Dio prosvjednika je u Vukovarskoj naletio na automobil s glasnogovornikom Vlade Mladenom Pavićem, koji je bio dovoljno naivan da spusti prozor, pa su ga na brzaka ispljuvali i gađali bocom pive.

Prošli su i kraj zgrade EPH, uzvikujući parole protiv Nine Pavića i EPH, nastavivši put dalje Savskom.

Prosvjednici su Savskom stigli do Frankopanske i odlučili krenuti prema Markovom trgu Mesničkom ulicom. Iznad Streljačke ih je zaustavio kordon policije i trenutno se nalaze tamo. Skandira se protiv Jadranke Kosor, viče se Svi na ulice i zviždi. Ponekad se glasaju kao Indijanci.

Nakon desetak minuta krenuli su niz Mesničku prema gradu. Nakon kraćeg zadržavanja na Trgu, krenuli su pred HDZ, da bi se zaustavili pod prozorom Vladimira Šeksa u Bauerovoj, vičući Vlado javi se i Vlado baci se.

Pred HDZ-om je ostalo dvjestotinjak prosvjednika, nakon laganih provokacija počelo privođenje, snimatelju Dnevnik.hr zabranjen nastavak snimanja.

 

04.03.2011. 17:26:54
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    MatoVilac
    04.03.2011. 19:53
    fora vam je ovaj twitter okvir, bravo za metro portal
    :)
  2. avatar
    SportMagazin
    04.03.2011. 22:20
    svaka čast sve nas je više
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh