« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
SVI NA ULICE!

Pred Karamarkovim stanom skandirali Ostavka, ostavka pa se razišli

Prosvjedi se nastavljaju u Zagrebu uobičajenom dinamikom, svaki drugi dan na Cvjetnom trgu, pa onda u šetnju

Prosvjednici prolaze HNK
Prosvjednici prolaze HNK (Hindoo, Shenuo via Twitter)
Više o

Facebook prosvjed

,

prosvjed Zagreb

,

live prosvjed

Današnje obećanje da će šetnja biti kraća moglo bi privući veći broj prosvjednika nego u nedjelju, a podršku su izrazili i Pravo na grad i Zelena akcija, inače uspješni organizatori prosvjeda u Varšavskoj.

Ozbiljni političari i dalje zaobilaze prosvjede u najširem mogućem luku, pa je tako danas Zoran Milanović rekao da se ne bi htio miješati u prosvjede, jer bi preuzimanje organizacije od strane stranaka ubilo dušu prosvjeda.

Prosvjed počinje u uobičajeno vrijeme za radni dan, u 18 sati na Cvjetnom trgu. Uz nezaobilaznog Pernara koji svojim parolama uvijek otvara priču, mikrofon je ovoga puta stigao i do Paška Kačinarija, koji vodi pravnu bitku za vlasništvo nad Zagrebačkom bankom već desetljeće i pol bez uspjeha.

Radnice Kamenskog podržale su prosvjed i stale na čelo kolone poznatom rutom prema svojoj bivšoj tvornici. Trenutno preko 5 tisuća prosvjednika ide Ilicom uz uobičajeno skandiranje HDZ lopovi, Svi na ulice!, Jaco odlazi!

Pred tvornicom Kamensko radnice će prosvjednicima podijeliti maske Jadranke Kosor. Prosvjednicima se danas pridružila i Urša Raukar, najangažiranija javna osoba u slučaju Varšavske.

Nakon kraćeg zadržavanja pred tvornicom Kamensko, prosvjednici su krenuli prema Zelenom valu i sjedištu HDZ-a na Trgu žrtava fašizma. Prolaze kraj HNK, ritam povorci daje šaman Luka Hodak pojačan s još par bubnjara.

Kolona nastavlja put prema HDZ-u Masarykovom i Teslinom ulicom, promet je u potpunoj blokadi. Stigli su na Džamiju, stavljaju hranu i piće pred interventne policajce koji štite ulaz u stranačke prostorije.

Osam tisuća ljudi skandira HDZ lopovi! No, ubrzo su krenuli dalje, do Šeksa u Bauerovu, gdje su policiji skandirali Čuvate pijanca!, a bili su i puni razumijevanja prema susjedima vičući Susjedi, oprostite!. Kolona je brzo krenula dalje, vjerojatno do Babonićeve i Hebranga.

Kolona je skrenula Vlaškom prema Iblerovom trgu, gdje su kratko skandirali pred prostorijama SDP-a, da bi krenuli prema HDZ-u a završili pred HNS-om, tako da ovaj prosvjed sve više poprima anti-stranačku notu.

Na meti je bio i "omiljeni" ministar policije Karamarko. I njegova je adresa u bilježnicama prosvjednika, pa se pred njegovim stanom tražila ostavka i skandiralo HDZ lopovi. Otprilike 2 tisuće preostalih prosvjednika nastavlja šetnju do Trga bana Jelačića gdje su se razišli uz poruku - vidimo se za dva dana ....

Uskoro opširnije ...

08.03.2011. 18:01:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh