« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
GRAD ODLUČIO

Danas počinje isplaćivanje pomoći za opremu novorođenčeta

Pomoć će primiti korisnici prava na novčanu pomoć za opremu novorođenoga prvog, drugog, trećeg i svakog sljedećeg djeteta koji su to pravo ostvarili u prosincu 2009., 2010. te 2011.

Fotografija vijesti
Više o

novorođenčad

,

Grad Zagreb

,

oprema za novorođenčad

Gradski ured za zdravstvo i branitelje izvijestio je kako je danas počela isplata pomoći grada Zagrebu za opremu novorođenčeta, prenosi Hina.

Pomoć će primiti korisnici prava na novčanu pomoć za opremu novorođenoga prvog, drugog, trećeg i svakog sljedećeg djeteta koji su to pravo ostvarili u prosincu 2009., prosincu 2010. te u prosincu 2011. na temelju odluke o novčanoj pomoći za opremu novorođenčeta.

Pomoć će primiti i korisnici prava za treće i svako sljedeće dijete koji su pravo ostvarili u prosincu 2006., prosincu 2007. i prosincu 2008. na temelju odluke o pomoći za opremu novorođenčeta.

Gradski ured za zdravstvo i branitelje podsjeća kako je rok za podnošenje zahtjeva za nove korisnike prava na pomoć za opremu novorođenčeta šest mjeseci od dana njegova rođenja.

Odlukom o novčanoj pomoć za opremu novorođenog djeteta utvrđeni su uvjeti, visina novčane pomoći, način ostvarivanja i korištenja prava na tu pomoć koju osigurava grad u sklopu programa pronatalitetne politike.

Pravo na novčanu pomoć može ostvariti i koristiti roditelj za dijete rođeno nakon 31. ožujka 2009. koji je državljanin Republike Hrvatske s neprekidno prijavljenim prebivalištem u Zagrebu od najmanje pet godina neposredno prije rođenja toga djeteta i dalje neprekidno sve do isplate novčane pomoći u cijelosti te ako drugi roditelj ima prijavljeno prebivalište u Zagrebu ili ako je stranac s privremenim ili stalnim boravkom u Zagrebu u vrijeme podnošenja zahtjeva i dalje neprekidno do isplate novčane pomoći u cijelosti.

Visina novčane pomoći ovisi o broju malodobne djece roditelja podnositelja zahtjeva koja s njim žive u zajedničkom kućanstvu te roditelja kojima su djeca dodijeljena na brigu i skrb na temelju pravomoćne presude o rastavi braka.

Novčana pomoć od 1. srpnja 2011. za prvo dijete roditelja podnositelja zahtjeva iznosi 1800 kuna koje će se isplatiti u dva jednaka obroka tijekom jedne godine. Za drugo dijete novčana pomoć je 3600 kuna koje će se isplatiti u četiri jednaka obroka tijekom dvije godine.

Za treće i svako sljedeće dijete roditelja podnositelja zahtjeva visina novčane pomoći je 54.000 kuna koje će se isplatiti u jednakim godišnjim obrocima tijekom šest kalendarskih godina.

Prvi godišnji obroci novčanih pomoći isplatit će se u roku od 60 dana od konačnosti zaključka o pravu na novčanu pomoć, navodi se u priopćenju.

29.02.2012. 15:39:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh