« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Danas otvorenje jubilarnog ZGRAF-a

Prestižna izložba
Prestižna izložba
Više o

HDLU

,

ZGRAF

,

Loklano / Globalno

ZGRAF međunarodna izložba grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija otvara se danas u Domu HDLU. Za sudjelovanje na ZGRAF-u 10 prijavilo se više od 500 autora iz 23 zemlje.

Tema ovogodišnjeg ZGRAF-a ‘Loklano / Globalno’, upravo je omogućiti dijalog lokalnih i globalnih vizualnih jezika, kao medija kojima se izražavaju osobitosti pojedinih kultura, konfrontacije lokalnog i globalnog, istraživanje koliko jedni utječu na druge i provjere vrijednosti nastalih tim sučeljavanjem.

U sklopu ZGRAF-a, uz tradicionalnu ZGRAF-ovu izložbu održat će se još niz programa. Izložba i predavanje austrijskog dizajnera Stefana Sagmeistera koji živi i radi u New Yorku, a koji je jedan od najeminentnijih dizajnera na području recentnog grafičkog dizajna, posebno za glazbenu industriju - njegove naslovnice albuma Davida Byrnea, Rolling Stonesa, Talking Headsa i Lou Reeda muški magazin GQ svojevremeno je uvrstio na godišnji popis 100 najboljih stvari na svijetu.

Sagmeister je dobitnik grand prixa ZGRAFA 9 - međunarodne izložbe grafičkog dizajna održane 2004. godine. ZGRAF je jedna od najvećih međunarodnih izložbi grafičkog dizajna koja od 1975. godine trijenalno održava u Zagrebu. (METRO) 

05.05.2008. 21:45:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh