« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
I SLUŽBENO

Damiru Polančecu uručen nalog USKOK-a

Polančecov odvjetnik Anto Nobilo potvrdio je kako se bivši potpredsjednik vlade i službeno nalazi pod istragom USKOK-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix/Arhiva)
Više o

USKOK

,

Damir Polančec

,

Podravka

,

istraga

,

Zvonko Beljo

Bivši potpredsjednik vlade, ministar gospodarstva i član uprave Podravke Damir Polančec jutaros je na kućnu adresu u Koprivnici dobio nalog kojim je potvrđeno da nad njim USKOK provodi istragu, potvrdio je za Dnevnik.hr Polančecov odvjetnik Anto Nobilo.

Time je i službeno potvrđeno kako je bivši potredsjednik Vlade osumnjičen za poticanje na kazneno dijelo kojim je Podravki nanesena šteta od 10 milijuna kuna, javlja Jutarnji list.

Podsjetimo, umirovljeni pukovnik HV-a i osnivač križevačke tvornice tjestenine Zvonko Beljo, ključna je osoba u istrazi koju je USKOK pokrenuo protiv Polančeca. Iz koprivničke tvrtke neslužbeno se doznaje da je preko Beljine tvrtke Gradec iz Podravke izvučeno deset milijuna kuna.

Na račun križevačkog Gradeca Podravka je 5. rujna 2009. uplatila zajam od 10 milijuna kuna, a odluku je potpisao bivši predsjednik Uprave Zdravko Šestak. Uz Polančeca i Šestaka u predmetu su osumnjičeni i bivši član Uprave za financije Josip Pavlović te vlasnik tvrtke SMS Srđan Mladinić.

Beljo je nakon izbijanja afere tvrdio da mu je Podravka uplatila novac pogreškom te ga je on nakon toga vratio koprivničkoj tvrtki no, istražitelji su otkrili kako je to učinjeno fiktivno, a Gradec i SMS poslužili su samo da zametu trag.


23.01.2010. 12:00:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh