« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
KRENULO JE

Damir Polančec službeno osumnjičen za nezakonitosti u Podravci

Nekadašnji podpredsjednik Vlade republike Hrvatske i ministar gospodarstva sumnjiči se za poticanje na kazneno djelo koje je olakšalo blagajnu Podravke za čak 10 milijuna kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec/CROPIX)
Više o

Damir Polančec

,

Podravka

,

Nevio Prlog

Damir Polančec i službeno je osumničenik u jednoj od brojnih istraga povezanih s kriminalnim djelovanjima oko koprivničke Podravke. 

Nekadašnji predsjednik Vlade republike Hrvatske i ministar gospodarstva sumnjiči se za poticanje na kazneno djelo koje je olakšalo blagajnu Podravke za čak 10 milijuna kuna.

Zasada nije poznato imaju li posljednja uhićenja, u kojima je priveden i Polančecov kum Nevio Prlog, ikakve veze s posljedicama djela za koje se Polančec sumnjiči.

Uskok je potvrdio da su otvorena dva nova naloga, no ne navodi Polančecovo ime:

U nastavku operativne akcije "Manager", a kao rezultat provedenih izvida i pribavljene dokumentacije, USKOK je donio dva naloga o provođenju istrage. (21. 1. 2010.)

Prvi nalog o provođenju istrage donesen je 13. siječnja 2010. protiv dvojice hrvatskih državljana (1968. i 1977.) zbog postojanja osnova sumnji da su počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te protiv hrvatskog državljanina (1956.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.
Drugi nalog o provođenju istrage donesen je 20. siječnja 2010. protiv hrvatskog državljanina (1967.) zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog posredovanja.

21.01.2010. 13:39:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh