« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
STEČAJNI SPAS

Dalmatinku Novu preuzima zagrebački Unitas

Tvornica bi trebala nastaviti s proizvodnjom konca, svi radnici zadržat će posao, a otvorit će se i oko 50 novih radnih mjesta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vito Perić/Cropix)
Više o

stečaj

,

Dalmatinka Nova

,

Unitas

,

Ivica Glavan

Gradonačelnik grada Sinja Ivica Glavan obavijestio je vijećnike sinjskog Gradskoj vijeća kako bi Dalmatinku Novu d.d u stečaju mogao preuzeti zagrebački Unitas.

Glavan je rekao kako je danas razgovarao sa predstavnicima Unitasa koji su rekli da neće mijenjati osnovnu proizvodnju Dalmatinke tj. proizvodnju koncu.

Radnike Dalmatinke Nove, njih oko 200 će zadržati, a otvorilo bi se i 50 novih radnih mjesta, najavio je sinjski gradonačelnik.

Na Trgovačkom sudu u Splitu 24. studenog održano je izvještajno ročište u stečajnom postupku nad Dalmatinkom Novom na kojem je odlučeno da stečajni upravitelj u dnevnom tisku objavi oglas o prodaji imovine te tvrtke kao tehnološke cjeline, uz obvezu zapošljavanja njenih 200 radnika.

Izvještajno ročište, to jest prva skupština vjerovnika Dalmatinke Nove, održana je nakon što je rješenje o stečajnom postupku nad tom sinjskom tvrtkom nedavno postalo pravomoćno. (hina/metro-portal)

30.11.2009. 21:07:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh