« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Cvetković na skupu u Salzburgu: Sada ne znamo gdje je Mladić

Volja postoji, to je tehničko pitanje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Ratko Mladić

,

Radovan Karadžić

,

Mirko Cvetković

Uhićenje Ratka Mladića tehničko je pitanje, politička volja postoji, ali u ovom trenutku Beograd ne zna gdje se on krije, rekao je u nedjelju u Salzburgu srbijanski premijer Mirko Cvetković na neformalnom skupu premijera jugoistočne Europe.

Premijeri u Salzburgu razgovaraju o stabilnosti jugoistočne Europe u 21. stoljeću, a nakon uhićenja Radovana Karadžića posebice o nastojanjima nove srbijanske vlade da ispuni uvjete za približavanje Europskoj uniji, te nastavku suradnje s Haaškim sudom.

"Uhićenje Ratka Mladića tehničko je pitanje kada postoji politička volja, a to smo dokazali u slučaju uhićenja Karadžića. U ovom trenutku ne znamo gdje je", rekao je srbijanski premijer Cvetković.

Cvetkoviću je sudjelovanje na tradicionalnom forumu prvi službeni nastup u inozemstvu otkako je izabran za srbijanskog premijera.

"Mi izuzetno poštujemo Haaški sud i vrlo nam je važno ostvariti suradnju s njim", dodao je Cvetković.

Austrijski kancelar Alfred Gusenbauer domaćin je premijerki Moldove, Zinaidi Greceanii, te premijerima Albanije Saliju Berishi, Bosne i Hercegovine Nikoli Špiriću, Crne Gore Mili Đukanoviću, Makedonije Nikoli Gruevskom i Srbije Mirku Cvetkoviću. Zbog svojih obveza hrvatski premijer Ivo Sanader nije došao u Salzburg, a odsutan je i njegov rumunjski kolega Calin Popescu Tariceanu.

U Salzburgu je iz Hrvatske prisustvovao Hido Biščević, glavni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju.

Teme sastanka u Salzburgu su i promet, klimatske promjene, energetika i ulaganje u zemlje jugoistočne Europe. (HINA)

27.07.2008. 20:28:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh