« Život
objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana
CUGA

Cuga i kalorije... da znate pred blagdane ;)

Većina uoči božićnih i novogodišnjih blagdana nabaci pokoji kilogram viška... i to najčešće zbog pića

E, da...
E, da... (Arhiva)
Više o

piće

,

alkohol

,

cuga

Prosinac može (zapravo, sigurno jest) biti izazovan mjesec za one koji žele smršavjeti ili održavati tjelesnu težinu, a krivac nije uvijek slasna hrana. Potrebno je pripaziti i na pića koja pijemo.

"Tijekom prosinca učestala su druženja s kolegama, prijateljima i obitelji, pa je lako izgubiti pojam o tome što pijemo", kaže nutricionistica Daisy Mercer.

Liker od jaja najveći je krivac za prekomjeran unos kalorija u blagdansko vrijeme jer sadrži 224 kalorije po šalici. Na popisu je i Baileys sa 175 kalorija, a oprez je potreban i s kuhanim vinom u kojem najčešće uživamo. U šalici kuhanog vina nalazi se visokih 178 kalorija, a u šalici jabukovače 165.

"Količine šećera u kuhanom vinu i jabukovači stvarno su visoke", upozorava dijetetičarka Duane Mellor za The Sun.

Zdravije opcije uključuju prosecco (120 kalorija) i sherry (50 kalorija). Prema stručnjacima, najbolje je birati džin ili votku s niskokaloričnim sokovima, poput mineralne vode ili laganog tonika.

Tek toliko da znate, prosječni dnevni unos kalorija za muškarce iznosi 2500, a za žene 2000... što zapravo nije bog zna što ako nakon toga slistite par piva ili čaša kuhanog vina...

26.11.2023. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh