« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
ZzZzZzZ...

Čudna opravdanja za kašnjenje na posao

Kada nismo napisali zadaću za školu opravdavali smo vlastitu lijenost isprikama poput Pas mi je pojeo zadaću, no kako rastemo tako opravdanja postaju domišljatija ili ipak ne...

Fotografija vijesti
Više o

spavanje

,

posao

,

razgovor za posao

,

isprike

,

poslodavac

,

kašnjenje na posao

Ako ste imalo poput većine ljudi onda imate ogromnih problema prilikom buđenja za školu, predavanja na fakultetu ili odlaska na posao. Razumljivo, svi bi se još malo valjali po toplom, mekanom krevetu što može rezultirati, a često tako i bude, da ponovno zapete.

No, onda vas 50-ta zvonjava budilice trgne iz sna, brzo ustajete, nabacite odjeću na sebe i žurno hitate prema sredstvu prijevoza, bilo da na posao idete automobilom ili gradskim prijevozom, da bi zapeli u jutarnjoj gužvi. Rezultat je očekivan, kasnite na posao, u školu ili na fakultet.

Blagi poslodavci će vam progledati kroz prste, naravno ako vam to nije navika, a strogi šefovi tražit će objašnjenje zašto niste došli na vrijeme na svoje radno mjesto.

Zahvaljujući tome što je ovakav scenarij toliko uobičajen u svijetu imamo pregršt inovativnih, smiješnih i, najblaže rečeno, neobičnih pokušaja izmotavanja za kašnjenje na posao, piše CareerBuilder.

  • Jedna zaposlenica je kasnila na posao jer je mislila da je osvojila loto - nije bila te sreće
  • Jednog radnika je omeo NBC-ova emisija Today - pandan našem Dobro jutro Hrvatska
  • Cimer mi je, u napadu bijesa, prerezao žicu punjača pa mi se mobitel nije napunio i zbog toga budilica nije zvonila
  • Lisica mi je ukrala ključeve od automobila
  • Jedan zaposlenik je svoje kašnjenje opravdao tako što je šefu objasnio da on ustvari ne kasni na posao jer nema nikakvu namjeru da počne raditi prije 9 sati - radno vrijeme mu počinje u 8 sati
  • Kasnim jer sam imao razgovor za posao
  • Razgovarao sam sa guvernerom  - ispostavilo se da je to istina

Uz ove neuobičajene isprike, zaposlenici još krive prometne gužve, manjak sna, loše vrijeme, vožnju djece u vrtiće, kućne ljubimce, supružnike televiziju te surfanje internetom.

21.01.2012. 22:36:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh