« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
MLJAC

Čudesne mahunarke skidaju kilograme

Dijeta ponekad zna biti naporna, a rijetki će se odlučiti na korištenje mahunarki, pogrešno smatrajući da nisu dobre za dijetu - upravo je suprotno!

Mahunarke su sjajne za mršavljenje
Mahunarke su sjajne za mršavljenje (Arhiva)
Više o

slanutak

,

grah

,

grašak

,

mahunarke

,

leća

Mršavljenje bez dijete san je svih ljudi koji imaju problema s viškom kilograma, a izgleda da će im ovo novo istraživanje provedeno u St. Michael's Hospital u Torontu pokazati put kojem se sigurno nisu nadali.

Naime, analiza dvadesetak provedenih istraživanja dala je neočekivan rezultat - osobe koje svakodnevno umjereno konzumiraju mahunarke mršave čak i bez dijete!

Mahunarke poput graha, graška, leće ili slanutka bogat su izvor proteina i vlakana, što znači da dugo održavaju osjećaj sitosti i poboljšavaju probavu.

Što je još bolje, mahunarke imaju nizak glikemijski indeks, pa će se energija otpuštati polagano i ravnomjerno, bez naglih skokova i padova, omogućujući na taj način izbjegavanje osjećaje nagle gladi koji je najopasniji za liniju.

Sve u svemu, kad sljedeći put krenete na tržnicu, svratite do kumica s grahom i ostalim mahunarkama i opskrbite se - dobro će vam doći.

11.04.2016. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh