« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
RAZLIČIT SUSTAV VRIJEDNOSTI

Cuccurin odgovorio Jakovčiću

Cuccurin: Jakovčić i dalje vrijeđa zdrav razum građana i obmanjuje javnost.

Plinio Cuccurin
Plinio Cuccurin (Goran Sebelić, CROPIX)
Više o

Ivan Jakovčić

,

Plinio Cuccurin

,

Ladonja

,

Istra

Kandidat udruge "Ladonja - savez za još bolju Istru" za istarskog župana na lokalnim izborima Plinio Cuccurin danas je u Puli, komentirajući nedavnu izjavu predsjednika IDS-a i istarskoga župana Ivana Jakovčića da je njegov program zapravo kopija programa IDS-a te da je u politiku ušao jer je duhanska industrija pred propašću, rekao kako "njegov kritičar, u narodu poznat kao vizionar", i dalje vrijeđa zdrav razum građana i obmanjuje javnost.

"Mi se u našem programu ne zauzimamo za dolazak prljave industrije iz Europe, poput 'Rockwoola', za omogućavanje ljudima iz stranke da kupuju poljoprivredno zemljište koje se zatim prenamjenjuje u građevinsko, za gradnju 24 golf-igrališta s apartmanskim objektima te za odlagalište otpada bez sudjelovanja javnosti", istaknuo je Cuccurin dodajući kako je temeljna razlika između njega i Jakovčića u sustavu vrijednosti.

Kako je istaknuo Cuccurin, njegov se sustav vrijednosti temelji na uvažavanju tuđeg mišljenja, dijalogu i suradnji s građanima te nije sustav u kojem je u središtu političar i podjela mjesta po stranačkoj pripadnosti.

"Ako je duhanska industrija u toliko lošem stanju kako tvrdi Jakovčić, zašto se onda osobno ne zauzme i pripomogne njezinu oporavku?" upitao je Cuccurin.

On je na današnjoj konferenciji za novinare najavio predizbornu kampanju i projekt "Srcem do pobjede - za još bolju Istru", koji počinje u subotu u Brseču i završava 9. svibnja, na Dan pobjede.

Cuccurin će sa suradnicima svakog vikenda biciklima obilaziti Istru kako bi građanima u neposrednom kontaktu predstavio svoj program. (hina/metro-portal)

11.02.2009. 21:05:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh