Crveni luk je - najbolji!
Čini nam se da je svejedno koji luk koristimo, što jednostavno nije istina - istraživanja su pokazala da je crveni luk sjajan saveznik u prevenciji i borbi protiv raka
Crveni luk često je zanemaren u korist bijeloga ili žutoga, no kako sve verzije sadrže antioksidanse, čini nam se da je svejedno koji koristimo, što jednostavno nije istina - istraživanja su pokazala da je crveni luk sjajan saveznik u prevenciji i borbi protiv raka.
Crveni luk bogat je bioflavonoidom kvercetinom, kraljem bioflavonoida koji je između ostaloga odličan u borbi protiv alergija, upala, karcinoma i srčanih bolesti.
Inače, spojevi zvani antocijanini su zaslužni za crvene, plave, ljubičaste i crne nijanse brojnoga voća i povrća. Nutricinosti preporučuju odabir bogato obojanoga voća i povrća, pa zato ne čudi da crveni luk bolje funkcionira u borbi protiv raka.
Ipak, ovo je istraživanje prvo koje je sve navedeno potvrdilo laboratorijskim dokazima, a najveće iznenađenje je bilo otkriće učinkovitosti u borbi protiv stanica karcinoma dojke.
Naime, istraživači su ustanovili da luk ometa komunikaciju između stanica raka i stvara nepovoljni okoliš za njihovo širenje, zbog čega se uništavaju.
Iako tu teoriju još treba isprobati na ljudima, toplo se preporučuje redovnu konzumaciju crvenoga luka, barem kao prevenciju.
Novi komentar