« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
MLJAC

Crveni luk je - najbolji!

Čini nam se da je svejedno koji luk koristimo, što jednostavno nije istina - istraživanja su pokazala da je crveni luk sjajan saveznik u prevenciji i borbi protiv raka

Crveni luk čuva od raka
Crveni luk čuva od raka (Arhiva)
Više o

prevencija raka

,

luk

,

antioksidansi

,

crveni luk

Crveni luk često je zanemaren u korist bijeloga ili žutoga, no kako sve verzije sadrže antioksidanse, čini nam se da je svejedno koji koristimo, što jednostavno nije istina - istraživanja su pokazala da je crveni luk sjajan saveznik u prevenciji i borbi protiv raka.

Crveni luk bogat je bioflavonoidom kvercetinom, kraljem bioflavonoida koji je između ostaloga odličan u borbi protiv alergija, upala, karcinoma i srčanih bolesti.

Inače, spojevi zvani antocijanini su zaslužni za crvene, plave, ljubičaste i crne nijanse brojnoga voća i povrća. Nutricinosti preporučuju odabir bogato obojanoga voća i povrća, pa zato ne čudi da crveni luk bolje funkcionira u borbi protiv raka.

Ipak, ovo je istraživanje prvo koje je sve navedeno potvrdilo laboratorijskim dokazima, a najveće iznenađenje je bilo otkriće učinkovitosti u borbi protiv stanica karcinoma dojke.

Naime, istraživači su ustanovili da luk ometa komunikaciju između stanica raka i stvara nepovoljni okoliš za njihovo širenje, zbog čega se uništavaju.

Iako tu teoriju još treba isprobati na ljudima, toplo se preporučuje redovnu konzumaciju crvenoga luka, barem kao prevenciju.

23.06.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh