« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
SJAJNO!

Crno vino usporit će vam starenje

Spoj resveratrol koji je prisutan u crnom vinu zaista ima sposobnost kontroliranja procesa starenja no ne radi se o nikakvom čarobnom svojstvu

Vino usporava starenje ... ali u povećim količinama :)
Vino usporava starenje ... ali u povećim količinama :) (DeviantArt)
Više o

starenje

,

crno vino

,

resveratrol

Crno vino usporava proces starenja organizma no ako mislite da zavirivanjem u bocu možete izbrisati baš sve bore s lica varate se jer bi vam za to, teoretski, trebalo oko stotinjak litara vina dnevno.

Znanstvenici su otkrili kako kemijski spoj resveratrol, koji je prisutan u crnom vinu, ima sposobnost uništavanja loših stanica koje doprinose ubrzanom starenju. Istraživači sa švedskog sveučilišta Gothenberg proučavali su način na koji resveratrol usporava starenje koristeći kvasac u kojem su prisutne tvari koje uništavaju loše proteine.

"Spoj resveratrol koji je prisutan u crnom vinu zaista ima sposobnost kontroliranja procesa starenja no ne radi se o nikakvom čarobnom svojstvu jer bi za brisanje bora s lica bilo potrebno piti iznimno velike količine crnog vina", kaže profesor Thomas Nystrom, sudionik istraživanja.

Znanstvenici ipak smatraju kako su rezultati ovog istraživanja vrlo važni u proučavanju bolesti povezanih sa starenjem, ali i napominju da kad je u pitanju alkohol opreza nikad dosta jer posljedice njegove prevelike konzumacije mogu biti pogubne po konzumenta i one oko njega.

Stoga, pamet u glavu i uživajte u jednoj do dvije čaše dnevno kojima su dokazane brojne zdravstvene beneficije.

05.03.2016. 09:53:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh