« Film
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
VELIKI POBJEDNIK

"Crni labud" trijumfirao na dodjeli nagrade Spirit

Film "Crni labud" Darrena Aronofskog veliki je pobjednik subotnje dodjele nagrade Spirit, svojevrsnog Oscara za neovisni film

Fotografija vijesti
Više o

Crni labud

,

nagrada Spirit

,

Natalie Portman

Ostvarenje je osvojilo nagradu za najbolji film, najbolju fotografiju, najboljeg redatelja i najbolju glumicu, koju je dobila Natalie Portman, prenosi Hina. James Franco, glavni glumac filma "127 sati" - kojim je zaslužio i nominaciju za Oscara što se dodjeljuje u nedjelju - nagrađen je za mušku ulogu na toj svečnosti koja se, kao i svake godine, održavala na plaži u Santa Monici, gradu na obali zapadno od Los Angelesa.

Darren Aronofsky koji se natječe i za Oscara za najboljeg redatelja, zahvalio je "ponajprije onima koji su glavni alat svakog redatelja: izvrsnim glumcima". "Zahvaljujem i onima koji su vjerovali u film i pomalo prikupljali novac, a sada su bogati", dodao je redatelj, čiji film s proračunom od 13 milijuna dolara zamalo nije ugledao svjetlo dana zbog nedostatka novca, a do danas je zaradio više od 200 milijuna dolara diljem svijeta.

Nagradu za najbolje strani film osvojio je britanski film "Kraljev govor" - najizgledniji dobitnik Oscara s 12 nominacija - a nagrada za najbolji scenarij otišla je u ruke Stuarta Blumberga i Lise Cholodenko za "Sve je u redu! Djeca su dobro".

Nagrada za najbolji dokumentarni film dodijeljena je filmu "Uradi i bježi", koji službeno potpisuje britanski anonimni ulični umjetnik Banksy. Umjetnik koji ljubomorno krije svoj identitet nije se popeo na pozornicu da preuzme nagradu, već je to prepustio Francuzu Thierryju Guetti zvanom Brainwash, glavnom glumcu filma. U publici su, među ostalim filmskim zvijezdama, bili Uma Thurman, Jesse Eisenberg, Eva Mendez, Nicole Kidman i Mark Ruffalo.

27.02.2011. 10:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh