« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
ŠMINKA KAO KOD KLAUNA

Crkvenjak 'optužio' Ruskinje da se odijevaju kao striptizete

Svevolod Čaplin, voditelj odjela za odnose crkve i društva, smatra da Rusiji treba pravilnik o odijevanju

Ruskinje se odijevaju kao striptizete, smatra ruski crkvenjak
Ruskinje se odijevaju kao striptizete, smatra ruski crkvenjak (Shutterstock)
Više o

Rusija

,

Crkva

,

striptizete

,

odijevanje

,

ruskinje

U Rusiji se žene odijevaju kao striptizete i šminkaju kao klaunovi, napisao je predstavnik Ruske pravoslavne crkve koji drži da bi propisi o odijevanju mogli stati na kraj takvoj pojavi. "Problem je što se ljudi na ulici ponašaju kao da su u striptiz baru", napisao je Svevolod Čaplin, voditelj odjela za odnose crkve i društva u otvorenom pismu koje je objavila agencija Interfax, prenosi Hina.

"Žena jedva pokrivena odjećom ili našminkana kao klaun (...) zacijelo neće pronaći muškarca svog života, barem ne muškarca s minimumom inteligencije i samopoštovanja", tvrdi Čaplin. On nije poštedio ni muškarce kojima zamjera što hodaju ulicama u kratkim hlačama i majicama, te je pozvao na donošenje pravilnika o odijevanju koji bi bio dobar za sve Ruse. To nije Čaplinova prva kritika Ruskinjama jer je u prosincu izjavio da žene u kratkim suknjama koje se opijaju mogu jedino sebe optužiti budu li silovane.

Ljudmila Aleksejava, disidentica iz sovjetskog doba i aktivistica za ljudska prava, nazvala je Čaplinove zamisli "miješanjem u privatni život, a što je službeno zabranjeno ruskim ustavom". Feministička skupina "Za feminizam" pokrenula je pak peticiju protiv diskriminacije ženama koju će predati patrijarhu Moskve Kirilu.

18.01.2011. 18:09:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh