« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Credit Suisse zaradio dvije milijarde

Samo u prva tri mjeseca ove godine

Više o

banke

,

Credit Suisse

,

zarada banaka

Švicarski bankovni div Credit Suisse Group izvijestio je u četvrtak o neto dobiti u prvom tromjesečju 2009. od dvije milijarde švicarskih franaka (1,71 milijarde dolara), djelomično zahvaljujući oporavku u odjelu za trgovinu.

Prošle godine ta je banka u prvom tromjesečju zabilježila gubitak od 2,15 milijarde franaka.

Odjel investicijskog bankarstva izvijestio je o dobiti prije oporezivanja u prvom tromjesečju od 2,41 milijardu franaka, u usporedbi s 3,42 milijarde gubitka u prošloj godini.

Credit Suisse priopćio je da je "značajno povećao tržišni udio u ključnim poslovima s klijentima" u sektoru investicijskog bankarstva i da ima neto novu imovinu od 11,4 milijarde franaka, od čega devet milijardi iz odjela za upravljanje bogatstvom.

Međutim, taj je odjel prijavio dobit prije oporezivanja od 646 milijuna franaka, što je 25 posto manje u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, budući da se imovina smanjila zbog financijskog kolapsa i opreznijeg ponašanja ulagača.

"Nastavit ćemo pametno ulagati u rast, kako u svijetu tako i u Švicarskoj", kazao je Brady Dougan, izvršni direktor, istaknuvši da je "zadovoljan" ostvarenim rezultatima.

"I dalje smo optimistični vezano za izglede Credit Suissea", rekao je Dougan u priopćenju, dodavši ipak da neizvjesnost na tržištu još može utjecati na poslovanje banke.

Credit Suisse također je objavio da je ojačao kapitalnu poziciju, te najavio neke promjene u odjelu za upravljanje rizicima.

Glavni konkurent Credit Suissea, UBS kazao je da će vjerojatno idućeg mjeseca izvijestiti o gubicima u prvom tromjesečju od 2 milijarde franaka, uglavnom uslijed otpisa i odljeva kapitala. (hina/metro-portal)

23.04.2009. 10:40:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh