« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
PREBACIVANJE UDJELA

Čović odbacuje navode optužnice u slučaju Eronet

Hadezeovac smatra da je "zanimljivo vrijeme" kada je optužnica podignuta, aludirajući na 2010. godinu kao predizbornu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Iličić/CROPIX)
Više o

HDZ BiH

,

Dragan Čović

,

optužnica

,

eronet

,

HPT Mostar

,

croherc

,

alpina commerce

,

hercegovina osiguranje

,

udjeli

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović odbacio je u ponedjeljak navode da je zajedno s drugim članovima nadzornog odbora tvrtke mobilne telefonije Eronet iz Mostara nezakonito prebacio udjele u tvrtki u vlasništvo triju privatnih tvrtki za što ga tereti optužnica što ju je prošloga tjedna podignulo zužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije.

"Žao mi je je što je optužnica podignuta. No kada je već to slučaj želim istaknuti kako sam ponosan na sve što sam do sada radio pa i u nadzornom odboru HT Mostara. Nikada ništa nezakonito nisam učinio u životu", rekao je Čović u izjavi za Hinu.

Dodao je da je nadzorni odbor tadašnje Hrvatske pošte i telekomunikacija, kojemu je Čović bio predsjednik, 1999. jednoglasno donio odluku o prijenosu udjela u tvrtki mobilne telefonije Eronet. Prema riječima predsjednika HDZ-a BiH "zanimljivo je vrijeme" kada je optužnica podignuta, budući da je ovo predizborna godina.

"Ni sadašnje optužnice nisu imale utjecaja na moj rad i i ja sam se prilagodio pravnoj nestabilnosti u BiH", dodao je Čović.

Optužnica za slučaj Eroneta podignuta je prošli tjedan a sada se čeka potvrda županijskoga suda. Nadzorni odbor Hrvatske pošte i telekoma Mostar (HPT), kojem je Čović 1999. bio predsjednik, tereti se da je dionice Eroneta iz tadašnjeg HPT-a nezakonito prebacio tvrtkama Crohercu, Alpini Commercu i Hercegovina osiguranju.

HPT Mostar je dugovao tim trima privatnim tvrtkama za izvedene radove, a kao naknadu nadzorni im je odbor odobrio dodjelu udjela u Eronetu. U međuvremenu je Županijski sud u Mostaru poništio te odluke i vratio udjele u Eronetu mostarskom HPT-u, današnjim Hrvatskim telekomunikacijama (HT). (hina/metro-portal)

01.02.2010. 20:13:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh