« Ekosfera
objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana
COP26

COP26 neće donijeti ništa novo...

Još jedna konferencija koja neće donijeti velike promjene, izjavila je dva tjedna prije COP26 švedska aktivistica Greta Thunberg, iako kaže da je taj skup ključan za budućnost planeta

COP26
COP26 (Arhiva)
Više o

klimatske promjene

,

konferencije

,

COP26

"U sadašnjem stanju ovaj COP neće donijeti velike promjene", ocijenila je čelnica pokreta Fridays for Future na koncertu za klimu u Stockholmu.

"COP26 i svi međunarodni skupovi imaju potencijal mijenjati stvari jer okupljaju veliki broj ljudi. Zato moramo iskoristiti ovu priliku", dodala je mlada aktivistica i naglasila da je "nužno nastaviti vršiti pritisak".

Na konferenciji u Glasgowu, državnici će od 31. listopada do 12. studenoga razgovarati i konkretnije se obvezati na smanjenje emisija stakleničkih plinova.

"Nadam se da ćemo shvatiti da smo pred egzistencijalnom krizom i da sukladno tome moramo djelovati", istaknula je Greta Thunberg.

Ona drži da je potrebno "promijeniti fokus i ne stvarati niše u programima, već spasiti planet, sadašnjost i životne uvjete budućih generacija".

Prema posljednjoj procjeni UN-a objavljenoj sredinom rujna, svijet kreće prema "katastrofalnom" zagrijavanju od 2,7 stupnjeva Celzija do kraja stoljeća, pri čemu svaki djelić stupnja umnožava dramatične posljedice za planet.

17.10.2021. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh