« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
KONFERENCIJE

COMELEON konferencija razotkrila sve mane današnjeg manadžmenta

Najatraktivniji gost konferencije bio je Niels Pflaeging, menadžment egzorcist koji je zaključio kako današnje organizacije tjeraju ljude da mrze svoj posao

Sjajni govornici
Sjajni govornici (Arhiva)
Više o

COMELEON

U kongresnom hotelu Well u Tuhelju 24. i 25. listopada održan je COMELEON, prva konferencija na temu organizacijske kulture koja će okupila međunarodne i domaće stručnjake na temu kompleksnosti, organizacije budućnosti i agilnosti.

Najatraktivniji gost konferencije je Niels Pflaeging, menadžment egzorcist koji je zaključio kako današnje organizacije tjeraju ljude da mrze svoj posao pa im zabušavanje postaje način funkcioniranja. Rekao je kako hijerarhijski sustav poslovanja pripada industrijskom dobu, a danas smo u dobu znanja kad nam je potreban drukčiji sustav, zasnovan na agilnosti i suradnji. Neke standardne poslovne uzuse kao što su bonusi, forecasting, budžetiranje, projektni menadžment, strateško planiranje, nazivlje radnih mjesta, razredi plaća, poslovne jedinice i slično nazvao je 'bullshitom', a nimalo milosrdniji nije bio prema uobičajenim poslovnim izrazima koje smo u poslovnu praksu prenijeli iz engleskog jezika bez prijevoda. Rekao je tako, na primjer, da je front-line termin koji se treba koristiti u ratu, a ne u poslovanju.

Jedno od najzanimljivijih predavanja bilo je ono Josa de Bloka, osnivača i predsjednik Uprave Buurtozorga, kompanije za pružanje usluge kućne njege koji je pokazao kako funkcionira kompanija sa dva osnoivača, 21 trenerom, 50 zaposlenika u back-officeu i čak 15.000 zaposlenika organiziranih u timove. Bez menadžera! Takav pristup osigurao je toj kompaniji za pružanje kućne njege da pet puta bude u Nizozemskoj odbrana za tvrtku godine te da je zadovoljstvo pacijenata i zaposlenika njihovim radom na ljestvici od 1 do 10 ocijenjeno prosječnom ocjenom 9.

Osim njih, predavanja i radionice na konferenciji održali će stručnjakinja za kompleksnost Stephanie Borgert, korifej na području agilnosti Jurgen Appelo, Silke Hermann, osnivačica B2B startupa red42, Anja Zerbin, odgovorna za digitalnu kulturu u njemačkom Postbanku, Axel Kummer, COO Metafinanza i drugi.

U sklopu konferencija dodijeljena je COMELEON nagrada koja potiče i celebrira uspješne aktivnosti na području organizacijske kulture i organizacijske transformacije, a dobila ju je Atlantic Grupa d.d. kao kompanija koja je na najbolji način potaknula razvoj organizacijske kulture. Nagradu su uručili dr. Henk Voskamp, veleposlanik Kraljevine Nizozemske i Mario Silić, osnivač SSMB MBA škole u Hrvatskoj

Dijana Vetturelli, inicijatorica i uvodničarka konferencije COMELEON istaknula je: "Dvije godine slušam kako je promjena organizacijske kulture o utopija ili anarhija, a svijet je prepun alternativa tradicionalnim organizacijskim strukturama. Konferencija COMELEON tek je prvi korak na putu da pokažemo da postoje sustavi koji se temelje na jakim principima i koji su prikladni za kompleksna tržišta i prikladni za čovjeka. Sretna sam što je elita međunarodnih stručnjaka na tom području to pokazala i razjasnila hrvatskoj poslovnoj javnosti." 

Piše: Sanja Ledinek
29.10.2019. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh