« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Coe želi Sir Alexa

Dva viteza trebali bi udružiti snage za Olimpijadu 2012. u Londonu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Sebastian Coe

,

Sir Alex Ferguson

,

OI 2010.

Predsjednik Organizacijskog odbora Olimpijskih igara koje će se 2012. godine održati u Londonu, legendarni britanski atletičar Sebastian Coe izjavio je kako smatra da je manager Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson (66) idealna osoba za mjesto izbornika olimpijske nogometne reprezentacije Velike Britanije za Igre koje će se održati za četiri godine.

Coe je u intervjuu za BBC radio dodao kako je već razgovarao o takvoj mogućnosti i s Fergusonom koji se namjerava povući s mjesta managera Manchester Uniteda najkasnije za tri godine.

"Volio bih da upravo on preuzme tu dužnost, jer se radi o fenomenalnom treneru i velikom manageru. Koga drugog biste vi željeli da vodi igrače mlađe od 23 godine u pripremama za nastup na Igrama?"

Velika Britanija je posljednji put nastupila na OI u nogometu 1960. Nakon toga je izbjegavala nastupe na OI zbog straha da bi to naškodilo neovisnom statusu kojega Engleska, Škotska, Wales i Sjeverna Irska uživaju u FIFA-i. Iako je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter već nekoliko puta ponovio kako nastup britanske reprezentacije u Londonu 2012. neće imati utjecaja na neovisan status tih saveza, Škoti, Velšani i Irci se protive ideji. (HINA)

20.07.2008. 21:59:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh