« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NJEMU SMIJEŠNO

Čobanković kažnjen sa 100 kuna zbog pušenja u radnim prostorijama

Ministru je sastanak u šećerani Kandit Premijer u Osijeku bio težak pa je, jadan, morao zapaliti

(Drago Sopta/Cropix)
Više o

Petar Čobanković

,

Čobanković pušenje

Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković platio je danas kaznu u iznosu od 100 kuna zbog pušenja u radnim prostorijama, odnosno na jučerašnjem sastanku u šećerani Kandit Premijer u Osijeku.

Kako je istaknuo glavni državni inspektor Kruno Kovačević, koji je došao naplatiti kaznu, ministar je prekršio Zakon o zaštiti na radu te je platio kaznu od 100 kuna, a organizator sastanka (direktor Kandita) kaznu od 500 kuna.

Na novinarsko pitanje može li se kažnjavati na temelju fotografije iz novina Kovačević je rekao da može, a i kako je ministar priznao da je pušio, no inspektorat je zaprimio prijavu od nepoznate osobe.

Da nije bilo prijave postupio bih na temelju fotografija iz medija, kazao je Kovačević.

Pojasnio je da je Čobanković prekršio Zakon o zaštiti na radu, a da je primjerice pušio u restoranu kazna bi iznosila 1.000 kuna.

Ministar Čobanković je izjavio kako se ispričava svim građankama i građanima zbog kršenja zakona. "Sukladno tome podnio sam sankcije, platio sam mandatnu kaznu, nemam primjedbi, pokušat ću se kontrolirati", kazao je Čobanković.

Istaknuo je kako je jučerašnji sastanak u Osijeku bio težak te kako je ponukan time što je donesena pepeljara zapalio cigaretu. Napominje i kako se trudi smanjiti pušenje. (hina/metro-portal)

13.04.2010. 15:35:52
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Franko
    13.04.2010. 23:11
    Ma jebem ja Kovačeviću mater. Opće je poznato da ni sudovi ne prihvačaju fotografije i video zapise kao dokaz ni pri teškim krivičnim djelima, a on bi na konto istih naplačivao kazne. Nek naplati svojoj mami, koja mi je jučer pušila u javnom prostoru (imam snimku, mogu mu poslati).
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh