« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
ODRADILA SVOJE

Clinton se više neće natjecati ni za mandat državne tajnice

Američka državna tajnica kazala je da nema želju ponovno obnašati tu funkciju ako predsjednik Barack Obama osvoji i drugi mandat 2012. godine.

Više o

Hillary Clinton

,

američka državna tajnica

U intervjuu za CNN iz Kaira, na pitanje želi li drugi mandat prve osobe američke diplomacije, Clinton je bila vrlo jasna. "Ne", odgovorila je, otklonivši istovremeno i mogućnost funkcije ministrice obrane, potpredsjednice države ili predsjednice SAD-a.

"Imam najbolji mogući posao", kazala je Clinton, dodajući da se svijet tako brzo mijenja da je teško "uhvatiti dah". "Želim biti dio onih koji predstavljaju SAD u ovom kritičnom vremenu, učiniti sve što mogu u potpori predsjedniku i vladi, u obrani vrijednosti i ideala i američkih interesa", kazala je.

Za mjesto predsjednice SAD-a nije zainteresirana. "Iznimno je iskustvo bilo natjecati se (za to mjesto). Ponosna sam zbog potpore i te mogućnosti", kazala je. Clinton, bivša prva dama i američka senatorica, kazala je da nema namjeru natjecati se ponovno za predsjednicu države te da je njezina sadašnja dužnost vjerojatno posljednja javna služba. Nakon toga radila bi kao odvjetnica za prava žena širom svijeta, kazala je.

17.03.2011. 08:30:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh